20 juli 2006

Prag

Wow. Var ska jag börja?

Har tagit ett tag för mig att återhämta mig, och värmen här hemma är liiite för tung för att orka ta tag i det hela och skriva.

Men nu sitter jag med isvattenfotbad och mer is i högsta hugg, så jag ska nog klara av det ;)

Nå..:

Torsdagen 13:e juli

Jag och Thomas åkte tåg upp mot hans familjs hemstad, Västerås, i torsdags. Jag mobilbloggade lite på tåget (se mobilblogg.nu/Cat).

Vi möttes av en jättego Rose, hans mamma, och åkte och handlade kvällsmat. Aldrig haft det så avslappnat och lugnt med några "svärföräldrar" som med hans. Hans mamma är verkligen underbart mysig och trevlig, och hans pappa Bo är ett mysigt litet troll.

Fredagen 14:e juli

Nästa dag hämtade vi (Rose, Thomas och jag) syster Marie med pojkvän Jocke, och åkte mot Arlanda. Jag var lite nervös över att träffa dem igen, men det kändes avslappnat och skönt.

Jag fick tillochmed "ska jag bli faster?"-frågan! Haha, min nyvunna aptit gör folk nyfikna :) vräkte verkligen i mig både innan och under resan. Att jag slängde i mig persika efter persika i bilen, och sköljde ner med mjölk, och sedan slängde i mig massa godis är nog smått onormalt ;D

Men nejdå, jag är inte gravid, bara hungrig hela tiden :)

Hur som helst, vi hann preciiis med flyget. Vi gick och strosade runt i affärerna på Arlanda, tills de började borda planet. Då gick vi sakta mot gaten, tills vi insåg att den var mycket längre bort än vi trodde, så vi fick springa *flås* det var spännande.

Men, som sagt, vi hann med. Och det var tillochmed folk som kom senare än oss.

Flygresan gick smidigt, det var Roses första! Jag älskar att flyga, tycker det är så härligt. Känna suget när man lyfter, "skutten" när man lyft, och se molnen ovanifrån.. Aaaah.. kan inte bli mycket bättre.

Landningen är också underbar tycker jag :)

Nå, vi landade och letade upp varifrån bussen skulle gå. Vi skulle ta en buss, sedan byta till t-bana, sedan till en annan t-bana och sedan en ytterligare buss! Phew, men det gick smidigt! Inget långt väntande iaf :)

Hotellet var fint, kändes ganska lyxigt.

Vi kom fram ganska sent, så middagen åt vi på hotellet, precis när de skulle stänga restaurangen stackarna. Billigt var det! För fem pers där alla utom en åt tvårätters, kostade det bara 500 svenska! Var ändå ganska lyxig mat tycker jag. Inkl dryck och allt.

Nå, sedan lade vi oss för att sova, vilket inte gick så bra för varesig Thomas eller mig första natten.

Lördagen, 15:e juli

Vi hade bestämt att vi skulle träffas vid frukosten halv åtta, och gjorde så. Frukosten var jättegod, jag hittade bröd som var underbart. Det var torrt, men asgott att rosta.

Sedan stack vi iväg för att börja upptäcka Prag! Wohoo!

Jocke hade med sig massa papper han skrivit ut, med adresser till bra restauranger, uttal, etc etc. Klokt drag!

Både Marie och Thomas är ju veggisar, känns viktigt att verkligen hitta BRA mat till dem på semestern. Måste vara hur tråkigt som helst att alltid bara ha få val att välja mellan, en torr sallad eller kladdig pasta typ.

Vi hittade en restaurang som heter "Radost" som var super! Underbar mat, massa mat, bara veggiemat! Thomas och Marie verkade helt saliga, vi verkade alla nöjda - utom möjligtvis Jocke, men vi mutade honom med Pizza nästa dag.

Hmm, allt är ganska luddigt, jag har ju så otroligt kasst minne, men jag ska försöka få ut allt iaf, sedan om ordningen är kaos är väl ganska skit samma.

Vi letade upp den kända bron, ett tortyrredskapsmuseum, det judiska ghettot (med synagogor vi gick in i, varav en var full FULL av folks namn.. dödade under Hitlers tid) mm.

Allt var helt enkelt asmysigt, att bara lunka runt och leta efter saker vi ville se. Skönt också att andra tar initiativ, eller hjälper till med initiativ för en gångs skull :) man kan bara "hänga med" om man vill :)

Och sällskapet kunde ju verkligen ha varit mycket värre, jag trivdes enormt.

.. jag lyckades tillochmed övertala Thomas att vara med på en väldigt "fånig" (positivt fånig, romantiskt fånig) turistgrej. Att hålla handen på en bild av ett helgon och bli fotade. Det man önskar när man tar på bilden (staty på bron) kommer att gå i uppfyllelse.

Vi kollade även in slottet, som var otroligt mäktigt, och byggt runt en gammal kyrka - om jag uppfattade det rätt.

Ångrar så här i efterhand att vi aldrig tog en tour med en guide. Vi såg massa saker vi inte riktigt visste ngt om.

Men samtidigt var det lite för varmt för att orka bli runtskuffade som får, kanske? Jag tål ju inte värme, höll på att gå under då och då.

Riktigt imponerad av de andra, speciellt Thomas som ju också har svårt för värme. Puss på honom, älska.

Jag hittade en liten mörk, indisk, minibyrå som jag köpte med mig hem. Köpte även Absinth och en Absinthsked. En sjal, en pyjamas (linne+kalsongtrosor), godis, körsbär etc. Allt var farligt billigt. Tyvärr var inte teknik speciellt billigt.

Vad minns jag mer? Hmm. Letande efter fruktknödlar, som folk skrattade åt oss för, men vi hittade dem tillslut, med blåbär i. Och SÅ äckliga var de inte, ganska goda faktiskt.

På flygvägen hem fick Jocke helt otroligt ont i huvudet/öronen, stackaren. Han plågades verkligen :((

Hmm, kom inte på mer nu :) bra resa i allmänhet iaf!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du kanske inte är gravid, men har mask? Då äter man också mycket, har jag hört.

Och jag vill också flyga igen! Mer bara flyga, än faktiskt flyga någonstans. Det är så härligt...