10 augusti 2006

IKEA, quiz och brandlarm

Igår hade jag en date med Alexanders flickvän Rebecka, vi skulle ta en fika vid tvåsnåret, men det blev en rolig spontantripp till IKEA istället. Asmysigt att gå runt där med henne och prata om vad-som. I like :)

Vi kom även fram till att hon inte varit på Getas berömda quiz än, så det skulle vi göra ngt åt på kvällen, vilket också blev mysigt :) även om jag blev lite mobbad för mina färgade ögonbryn - vilket bara är logiskt ändå ;)


Ögonbryn.

Quizet blev bekämpat av mig, Rebecka, Alexander, jek och ek - inte så dumt alls :) trivdes, och hade roligt med dem :) Puss på er. Vi vann dock inget, som vanligt ;) så försökte bekämpa är väl mer korrekt ;)


Ek och jek, söta som fan.


Rebecka och Alexander, också söta.

Nå, nu idag då..:

Jag vaknade strax innan 12 av att ett brandlarm som irriterat mig i timmar tillslut sökte sig in till mitt medvetande mellan alla pipande drömmar.

Jag var då halvt döv av allt pip och smått mosnyvakenförvirrad, och hörde inte om det kom från min lägenhet eller från Kina. När jag tittade ut genom mina fönster stod det massa folk utanför och stirrade upp mot mig, någon tant frågade ilsket om pipet kom från min lägenhet - vilket jag inte hade en aning om än, men svarade ändå nej - för säkerhets skull. Man vill inte reta upp tanter, de kan vara farliga.

Hur som helst, så lyssnade jag i grannars brevlådor och kom fram till att det var min närmsta grannes larm som stortjöt av ensamhet, ingen rök syntes. Jag ringde på, kollade i brevlådan, etc. Såg normalt ut, bara väldigt pipigt.

Någon korv utanför skrek massa frågor till mig, om jag ringt på, om man såg rök etc, etc. Jag blev mest irriterad på korven. Han ringde brandkåren som var hans kompisar tydligen.


Brandbil, "tut tut" sa den (och försvann senare.. 404..).

Jag sa till honom att jag höll på att ringa hyresvärden och skulle be någon komma med nyckel. Eftersom man inte såg någon rök efter mer än en timma kändes det onödigt att dra dit brandkåren innan man öppnat lägenheten och kollat, men, men.

Hur som helst, hustomten som Goldeck ringt kom samtidigt som brandmännen - så han öppnade för dem, och de rusade in med masker och syretuber och hittade så klart inget annat än en mycket ensam pipande liten brandvarnare.


Hustomten pratar, mycket.

Hustomten berättade dock massa onödig info, med så många ord som möjligt - så brandmännen och polisen som kom blev säkert nöjda..

Nå, jag är nöjd med dagens insats, och jag slapp brinna upp, det är ju trevligt.

Inga kommentarer: