02 september 2006

Visst, Moderaterna är ett "arbetarparti"

OJ vilken diskussion det blev! Måste blogga innan det försvinner, om det försvinner:

Från Randys/Cliffords mobilblogg:

31 Aug 20:52 2006 av randy

Kommentarer

31 Aug 20:54 2006 av DmA
om man arbetar som VD ja :P

31 Aug 20:56 2006 av Randy (ej inloggad)
Precis min poäng, tack DmA

31 Aug 21:30 2006 av DmA
ja lite har man lärt sig av morsans preikande. hon e sossetant påväg in i riksdagen. men who the fuck cares?

31 Aug 22:34 2006 av Jacko (ej inloggad)
Hmmm... På vilket sätt är sossarna ett arbetarparti? Moderaterna vill ju att folk ska jobba iaf.
DmA: Vill inte göra dig ledsen över moren, men vinden har vänt.

31 Aug 23:18 2006 av sannum
..jag e me dig Jacko! =)

31 Aug 23:27 2006 av Magneto
Vem fan vill jobba, Jacko? Jag hade klarat mej galant om jag hade sluppit jobba men fått lönen ändå.

31 Aug 23:41 2006 av sannum
Det är ju så det funkar i dagens läge ju... Folk går hemma me a-kassa o vill inte jobba för dom får nästan lika mkt pengar ändå. Det är ju det moderaterna vill ändra på, dom vill ju att folk ska jobba, dom vill sänka arbetsgivaravgifterna så företag har råd att anställa mer..

31 Aug 23:41 2006 av Jacko (ej inloggad)
Ja ibland vet man inte varför man överhuvudtaget försöker ens. Ska nog rösta på kommunistpartiet och sen slänga mig på soffan. Ja, förutom vardagar kl 10.00 då. Då ska jag observera 1,5 h.

Igår kl 00:00 av sannum
Jga jobbar hellre och skattar mindre..så det blir mindre bidrag till dom som hellre ligger hemma på soffan o mer pengar till mig...

Igår kl 00:56 av Magneto
... och mindre till dom sjuka, arbetsskadade och utslitna. Döda alla som inte drar sitt eget lass!

Igår kl 00:59 av timmi
Håller med Magneto: Döda alla som inte gör rätt för sig! Eller det var inte så du menade? ;-)

Igår kl 02:01 av sannum
Givetvis ska dom som verkligen ÄR sjuka osv få bidrag, det sa jag väl ingenting om. Men så som systemet är idag så utnyttjar alldeles för många det och drar inte sitt eget lass pga lathet! Varför ska t.ex JAG arbeta för att bidra till att någon annan ska sitta hemma i soffan för att han inte känner för att jobba och ändå får han nästan lika mkt pengar som mig?
kommentaren ändrad 2006-09-01 02:02:26

Igår kl 09:09 av carrooo
är man bidragsfuskare om man är arbetslös akademiker, har sökt 300 jobb och får ungefär 4 500 kr i alfakassa?
är man bidragsfuskare om man tvingas leva på sjukpension hela livet, och nu är livrädd att de futtiga, futtiga pengarna ska sänkas så att man inte kommer att ha råd med nånting annat än det absolut nödvändigaste
... och om ni räknar - hur många känner ni själva som bidragsfuskar?

Igår kl 09:24 av Magneto
Det är inte bidragen det är fel på, sannum, det är din lön som behöver upp.
Du tycker alltså att alla som behöver och skall ha bidrag skall drabbas för att några fuskare skall få det lite mindre bra. Hmmmm.

Igår kl 10:20 av sannum
Oj, öm punkt eller? Jag vet faktist flera stycken kompisars kompisar bl.a.. Och det handlar inte om några 4500:- i månaden heller.. Och jag har aldrig sagt nåt om sjukpensionen..min egen mamma är långtids sjukskriven så varför skulle jag inte vilja att hon har det bra? Hon får inte ens pengar så det täcker räkningarna varje månad.. Det handlar ju mer om hela samhället.. Eller jag vet inte, svenska befolkningen kanske är nöjda som det är idag? Men såvitt jag vet är det ingen som är det... Har en nära vän som är chef på ett stort företag, hon fick dit en kille genom arbetsförmedlingen som skulle jobba där, men han gick bara o drog fötterna efter sig o då sa han till henne att han ändå bara tänkte jobba där någon vecka till för han fick lika mkt pengar av att gå hemma så varför skulle han jobba.. Tror du man blir arg av att höra sånt!? Givetvis är det alltid så att det är fel människor som drabbas tyvärr! Det är en ond cirkel, men om alla gör sitt bästa så kommer dom som verkligen behöver sjukbidrag osv att FÅ det.. Om dom här lata människorna sätter igång o jobba när dom får jobb..

Igår kl 10:30 av Jacko (ej inloggad)
Det kan omöjligt kosta lika mycket att gå hemma som att ha ett jobb. Så är det. Inga transporter, mer tid till att laga billig mat, du behöver inte ha jobbkläder etc etc. Bara för man är akademiker och inte får jobb så är det inte mer synd om en. Ta ett annat jobb då! SKAFFA DIG EN INKOMST. Folk är så jävla odrivna. Sitt på loppis för bövelen.

Igår kl 16:50 av Randy (ej inloggad)
Arbetarparti = Politiskt parti som värnar om arbetarklassens intressen och rättigheter.
Arbetarklass = Traditionell benämning på den samhällsklass dit arbetare hör. Kallas även underklass eller proletariat. Arbetarklassen utövar oftast de repetativa, smutsiga och fysiskt hårdare yrkena.
Moderaterna = Partiet förespråkar liberalkonservatism och anses traditionellt stå till höger inom svensk politik (åren 1938–1969 ingick även ordet "höger" i partinamnet).
Liberalkonservatism, ideologi som idag omfattar många etablerade högerpartier i främst Västeuropa, till exempel Moderata samlingspartiet i Sverige och Samlingspartiet i Finland. Liberalkonservativa lägger inte en sådan emfas vid individualismen som liberaler, men förespråkar en liberal ekonomi.
Liberalkonservatismen = Schematiskt kan liberalkonservatismen sägas vara präglad av nyliberalism, särskilt vad gäller ekonomisk politik och förhållandet mellan stat och individ, men med inslag av vissa konservativa värderingar. Ett exempel på ett liberalkonservativt mönster av värderingar är en person som är för globalisering och en begränsad stat, men samtidigt vill ha hårda straff för brott och vill underlätta verksamheten även för mer anakronistiska samhällsinstitutioner. Som jämförelse kan då sägas att en typisk socialliberal person inte vill se en så begränsad stat, att staten inte aktivt kan påverka individernas värderingar och personliga val.
Så, hur kan Moderaterna vara ett parti som värnar om den enskilda arbetarens rättigheter?

Igår kl 17:32 av Jacko (ej inloggad)
Randy, tack för detta uttdrag ur historieböckerna. Borde inte dessa skrivas om då vi har ett informationssamhälle där ytterst få har kvar knegarjobb. Varför räknas inte ekonomer som arbetare till exempel? Alla som har en utbildning har inte skithög lön och underbara arbetsvilkor.
Vidare så värnar moderaterna nog inte om de enskilda arbetarnas rättigheter. De kan förhoppningsvis värna om sig själv. Moderaterna vill skapa möjligheter till fler jobb vilket skulle sänka den ribba vissa av oss har kommit över, andra inte; när arbetsgivaren vill ha kvar arbetaren till det pris att denne kan ställa rimliga krav på arbetgivaren. Skit i rättigheterna och se möjligheterna istället! Passar inte jobbet så byt!

Igår kl 19:00 av Malle (ej inloggad)
Om modeterna kallar sig arbetarparti är det dags för mig som industri arbetare att flytta till någon vettigare land..!! de är ju fruktansvärd falsk propaganda.. rösta på ett kapitaliskt parti som knegare?? AHUH? Det finns inget arbetar parti i huvudtaget i partipolitiken tycker JAG!! men de får la stå för mig!! men moderaterna är la faan inget arbetarparti det kan man ju inte påstå.. riv ner skiten nu blev jag förnedrad!!

Idag kl 10:58 av Jacko (ej inloggad)
Jag undrar hur Malle hamnade i industrin med denna akademikersvenska? Malle, vad har sossarna gjort för dig?

Idag kl 11:58 av Cat
Randy förklarar tydligt (sakriktigt och fortfarande aktuellt) vad som pinsamt nog behöver förklaras i denna "debatt".. och Jacko kör med pajkastning och personangrepp som hjälp i hans argument..? Sist jag såg det var jag inne på Harrys där det var en liten politisk debatt mellan sossarna och "nya" moderaterna. Kan säga att det inte gick snyggt till, och utan att nämna färg.. eller jo: de blå var otroligt barnsliga, och baserade alla sina "argument" på motståndarnas personliga berättelser. Jag är varken sosse eller moderat, men kan ju säga att den där debatten (och många fler) fick mig att tycka ännu mindre om de blå.

Idag kl 12:10 av Jacko (ej inloggad)
Cat: Hur kan du påstå att det är sakriktigt och aktuellt att i dagens samhälle dela in folk i klasser, och dessutom klasser som definierades när merparten av dagens yrken inte existerade? Ang personangrepp så tycker jag bara det är så underbart när någon kommer in och på SLARVIG svenska skriver ett dåligt formulerat inlägg om den hemska överklassen. Hitta ETT argument i knegarmalles inlägg. Snälla.

Idag kl 12:12 av Jacko (ej inloggad)
Cat: För övrigt ställer jag ju fråga på fråga till dina kamrater här som jag inte får några svar på. Är det strejk i argumentfabriken?

Idag kl 12:46 av padde
Jacko. Är du verkligen lika otrevlig i verkligheten som på bloggen? :)

Idag kl 12:48 av Cat
Jacko: detta är en kommentarspalt till en bild, inte debattspalt - så att du inte får svar KAN bero på det :) och/eller att folk inte går till en bild på bloggen för att se om någon skrivit ngt mer politiskt..? No idea, inte så att de berättar varför för mig - känns inte som att det är livsviktigt ;) Vad är det som är inaktuellt med de "klasserna"? Nästan mer aktuellt idag än förr (känns så ibland iaf). Det finns ingen lista på vilka jobb som menas, ekonom är också ett slitjobb enligt min åsikt. Ingen här som sagt ngt annat förutom du iaf. De räknas till arbetarklassen också säkerligen, why not? Dagens "nya" yrken har nog existerat längre än man tror, förövrigt, även om namnen ändras, men det hör inte riktigt hit. Synd om du inte kan läsa slarvig svenska, med tanke på hur otroligt många svenskar det finns som är otroligt dåliga på svenska. Jag vet inte hur många högt uppsatta "utbildade" människor jag mött som inte kan uttrycka sig i ord. Delvis därför många av dem behöver hjälp med att uttrycka sig. För mig spelar det ingen roll hur någon skriver när den försöker förklara sin ståndpunkt, vilket jag tycker Malle (som förövrigt är en ganska trevlig person, men jag hade förstått honom även om han var en idiot) gjorde ganska tydligt: poäng 1: moderaterna är inget arbetarparti, deras propaganda är falsk, poäng 2: han vill INTE rösta på ett kapitalistiskt parti, knegare (det betyder arbetare) som han är, poäng 3: han säger även att han inte ser något av partierna som ett arbetarparti - vilket jag tycker är en vettig punkt i det hela. PS: Slarvig svenska kan förövrigt ofta/alltid spåras till dåliga skolor och dåliga lärare, och det är inte riktigt de blås högst prioriterade kamp att erbjuda _bra_ skolor till gemene man. Är du intresserad av att "debattera" vidare är du välkommen att kontakta mig, men blanda inte ihop "arbetarparti" men moderaterna isf ;)

Idag kl 12:49 av Randy (ej inloggad)
Jacko: Inledningsvis vill jag påpeka att dina debattmetoder är skrämmande. Smutskastning, lingvistikt och retoriskt korrekt mot Malle, som, på sitt sätt, förklarar vad han känner och tycker i frågan. Skulle hans röst vara mindre värd för att han inte använder sig av, och jag citerar dig, "akademikersvenska"? Och vidare, för att repetera: Arbetarklass är en traditionell benämning på den samhällsklass dit arbetare hör. Hur tror du att en industri/grovarbetare reagerar när du påstår att definitionen arbetarklass är utdöende/inte längre existerar? Industriarbetarförbundet Metall har nästan en halv miljon medlemmar. Du spottar på dem.

Idag kl 13:32 av Wibbe
Cat: Vill du utveckla ditt påstående i ditt senaste inlägg: "det är inte riktigt de blås högst prioriterade kamp att erbjuda bra skolor till gemene man".
Jag har varit inne både på kommunisternas och folkpartiets hemsida och läst men jag får inte ihop det.

Idag kl 14:18 av Tutti Reinfeldt (ej inloggad)
Nej Padde, Jacko är inte alls otrevlig... eller så är det för att jag är likdan...sådan där naiv egocentrisk bourgeoisieanhängare :)

Idag kl 14:38 av Malle (ej inloggad)
jacko: Hur jag hamna i industrin?? öh för jag är arbetare! Vad sossarna har gjort för mig nee engentligen ingenting jag lägger inte min röst på dom heller men dom fick ju igenom fackförbund en gång i tiden när det var Arbetar parti och det har vi alla knegare haft hjälp av!!! Tack för du tycker jag snackar akademiker svenka.. jag snackar så alla ska förstå de är ju något som saknas i dagens politiskta debatter annars! Sen hade jag druckit endel bärs (för jag hade inte råd med whiskey för jag är juh knegare "Klassamhälle" ) oxå så min svenska blir ännu slarvigare och roligare då!

Idag kl 14:54 av Jacko (ej inloggad)
Orkar inte kommentera allt nu, men kort och gott: varför får inte jag räkna mig som "arbetarklass"? För att jag har universitetsutbildning? För att jag är höger? För att jag inte har upprepande fysiskt hårda arbetsuppgifter? (Hey jag har jobbat på Toftanäs, det är hårt och upprepande!)
Cat: Jag kan visst det hävda att moderaterna är ett arbetarparti. Alla partier har sina egna idéer hur vi ska förbättra för "arbetarklassen".
Randy: Du har nyss dumförklarat Malle, inser du det? Tror du verkligen inte Malle kan skriva bättre? Jag hugger absolut inte på enskilda stavfel. Jag är knappast hundraprocentig själv. Men när man inte ens orkar läsa igenom sitt eget slarviga inlägg så pikar jag gärna detta.

Idag kl 15:10 av Jacko (ej inloggad)
Padde: Nej jag är lite charmigare irl men jag står likväl för mina åsikter. Detta kanske kan framstå som otrevligt.
Malle: Ja de e bra att vi har fackföreningar. Vissa människor behöver det, andra inte. Sen kan man ju diskutera att löneutvecklingen har varit bättre för dem som stått utanför facket.

Idag kl 15:17 av iida (ej inloggad)
Wibbe: Folkpartiet driver, tillsammans med moderaterna genom deras allians, en skolpolitik som mer och mer inriktar sig på hur skolan ska utvärderas och hur elevernas kunskaper ska kunna kontrolleras, bland annat genom att genomföra betyg och nationella prov i betydligt lägre årskurser än vad det görs idag. de pratar även om att de vill kunna få mer "ordning" i skolan genom att införa ett omdömesbetyg.
däremot så sägs det väldigt lite om vilka resurser skolan ska ges, i bland annat rena pengar, och det är detta som behövs på många skolor för att de ska kunna anställa mer personal, inte bara lärarna utan även den övriga personalen som en elev behöver. skolan behöver mer pengar och resurser för att "glappet" mellan de olika skolorna och de olika geografiska områdena ska försvinna.
däremot så är glappet mellan svenska skolor mindre idag än vad det har varit tidigare. visst, det finns en del "elitskolor" kvar, men de flesta har idag öppnats upp för alla och det är fritt för varje elev att söka. den enda jag vet som fortfarande är väldigt tillsluten är lundsberg. däremot så har inte alla elever möjlighet att söka eftersom de inte får det de behöver från sina grundskolor och därför inte har de betyg som krävs för att kunna klara konkurrensen att komma in på de "bättre" gymnasieskolorna.
i flera år har debatter kring betygshysterin funnits inom elevfackliga kretsar, men inte mycket har än så länge hänt inom den svenska politiken. ja, förutom jan björklund som vill införa mer betyg, mer betygshets och mer stress för eleverna.
slutsats: glappen är mindre mellan "bättre" och "sämre" skolor, kalla dem statusskolor, men de finns fortfarande kvar och jag tror inte att den borgerliga alliansen skolarbete kommer underlätta för att få dessa glapp att försvinna.

Idag kl 15:29 av Jacko (ej inloggad)
iida: De som får dåliga betyg är inte de som är mest stressade. Tro mig. (Undantag finns givetvis) Skulle jag fått en anledning att skärpa mig tidigare (läs fått betyg) så skulle min fortsatta skolgång troligtvis blivit mycket lättare. I 7-8 år gick jag i skolan i princip utan att öppna en skolbok på fritiden. Jag visste att jag skulle klara mig, vilket jag gjorde. Men sen dess har jag fått kämpa upp min självdiciplin för att kunna plugga. Och den är inte särskilt bra när det gäller den biten än idag. :)

Idag kl 18:07 av Cat  
Ingen nämner lärarnas betygsättarkompetens! Jag har fått betyg sedan jag var 12 år (tidigare tycker jag inte man ska få betyg) och lärarna har varit helt otroligt dåliga på att sätta korrekta betyg. Det varierar extremt mellan skolor och ämnen. Få elever som får de betyg de verkligen förtjänar, och få elever som kan jämföras rättvist (där rättvist betyder att deras verkliga kompetens jämförs). Det är inte många lärare som klarar av att bedöma elevers kompetens, och bortse från allt fjäsk och annat personligt som förekommer. Lärarna behöver definitivt högre kompetens i allmänhet, men när det är så otroligt mycket tjafs om betyg hit och dit så ville jag iaf nämna detta - som jag tycker nästan allt med betyg hänger på.. och att G-MVG-betygen är otroligt.. fel. Jag föredrar 1-5 eller andra sifferbetyg.

Idag kl 18:30 av Cat
Jacko: Vad i det Randy skrev idiotförklarade Malle eller sa att han inte kan skriva bättre? Jag missade nog det.
Alla partier som har nån idé om hur man ska "förbättra för" arbetarklassen är inte automatiskt arbetarpartier, och vem har sagt att du inte får räkna dig till arbetarklass? Nu har jag ingen aning om vad du har för yrke (eller ens hur gammal du är) men du verkar i vilket fall gladeligen utesluta dig själv..?
Om man har universitetsutbildning eller inte påverkar inte om man tillhör arbetarklassen eller inte. Det är inte riktigt det det hänger på, finns hur många som helst i arbetarklassen med hög utbildning, och _verkligen_ tvärt om (folk "utanför" arbetarklassen som _inte_ har utbildning). Tror du att de som är arbetarklass är outbildat drägg som "hamnat" i industrin trots att de inte vill, för att de inte kan lära sig annat?

 

Det var allt som var skrivet hittills, kommer säkerligen mer allt eftersom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Själv har jag lämnat Moderaterna efter flera år som medlem eftersom de står allt för långt åt vänster numera.

Jag tycker att du Cat skall lära dig lite om politik och politiska värderignar innan du yttrar dig.