02 oktober 2006

Bröllop i Västerås, ZOMG!

Jag har i helgen varit på ett bröllop i Västerås. Det var Thomas syster Anna (född 81, yngre än jag är!) som gifte sig med sin Peterle (Andreas Peterle). Jag tror jag dog. Det var bland det vackraste jag sett, inte bara bröllopsvis.

De var så vackra, glada och tittade på varann med så mycket kärlek att mina tårar nästan sprutade i kyrkan - trots alla gudord.

Jag hade ingen näsduk så jag försökte hela tiden panikartat komma på sätt att få mig att tänka på annat än deras lysande kärlek.

Det enda som hindrade mig från att gråta var att jag läste programmet baklänges nästan oavbrutet, räknade fönster, inspekterade mina skor, Thomas klämde sönder min hand, etc. För om jag tittade på paret som stod där framme med ryggen mot oss, började jag snörvla.

De småstudsade av nervositet/gråt/glädje hela tiden, tittade på varann då och då och log så man såg det rakt bakifrån, kramade varandras händer och studsade lite till. Anna hade sytt bröllopsklänningen själv, och hon var så otroligt vacker i den att jag ryser nu när jag skriver det.

Jag har varit på en förut nära väns bröllop tidigare (konstig mening), jag borde ha blivit rörd av det bröllopet, men jag kan knappt minnas det. Mest att jag var irriterad av gudorden i kyrkan.

Men dessa två, som jag bara har träffat tre gånger tror jag, rörde mig till tårar hela dagen från och med första sången i kyrkan. Trots att det nog var fler gudord i denna vigseln än i den förra jag såg.

En av de tre sångerna är skriven av Peterle/Andreas själv (fick jag reda på efteråt), vilket imponerar enormt, den var så fin! Att de dessutom spelade fiol till den var som om de hade tryckt på gråtknappar i mig - och när jag såg i programmet att en Ted Gärdestad-låt skulle framföras började jag gråta bara av tanken, alltså innan låten började. Killen som sjöng låtarna hette förresten lustigt nog Bard i efternamn, mycket passande.

Humor: De spelade en Toy Dolls-låt (cover på Final Countdown) innan de steg in i kyrkan, vilket inte är så kristet, det tyckte jag var hysteriskt roligt.

Festen efteråt, med mat och asbra musik var helt perfekt. Att de dessutom har pyromanvänner (naturligtvis menar jag pyrotekniker) som planerat ett hejdundrande fyrverkeri till parets ära, gjorde inte kvällen sämre! Fyrverkeriet var i stil med Varbergs stads nyårsfyrverkeri, och i takt till pampig filmmusik - för att fira Annas och Peterles filmfantasm och att de både blivit ihop och förlovat sig på en nyårsafton (inte samma nyårsafton ;)). Det var helt fantastiskt. Nu rös jag igen.

Deras första dans var till en otroligt passande fin 80-talsballad (låter hemskt kanske, men otroligt fint - Eternal Flame med Bangles), och de kunde inte låta bli att pussas, kyssas och se på varann hela tiden.. så jag startade bölandet igen.

Senare på kvällen studsade det äkta paret Peterle (med vänner) runt i sina fina bröllopskläder till asbra hård musik, och sjöng/skrek med i texterna. Äldre släktingar dansade bugg och slowdance till punklåtar. Helt underbara människor, och sååå fantastiskt bröllop på alla punkter.

TACK Anna och Andreas Peterle för att jag fick komma på ert originella bröllop!

Nå, till resten av helgen:

Jag och Thomas åkte upp på torsdagen (28 september) och ner på söndagen (1 oktober). På torsdagen mötte hans mamma Rose (Råås) oss på stationen, hon är så underbart mysig.

På kvällen var vi inbjudna till Anna och Peterle (jag är så van vid att höra namnet "Peterle" istället för hans förnamn Andreas vilket jag just har lärt mig, så nu när Anna också heter Peterle blir det knasigt! :)) för att få umgås lite innan bröllopet, då de ju ska ha tid med massa folk.

Vi blev hälsade med bamsekramar när vi kom dit, och massa mys och babbel. De var nervösa inför bröllopet men skitglada och helt underbart älskiga. Vi fick senare träffa deras vänner från norrland som också är underbara. Johanna och hmm.. nåt, hette de tror jag :)

När vi drog ifrån deras lägenhet efter massa religion- och filmsnack på kvällen fick vi fler kramar och allt kändes bara såå mys, trots att vi var trötta efter resan och allt socialt.

På fredagen gick jag och Thomas på stan i Västerås och hittade kläder till festen, vilket var skönt, för ingen av oss kände sig speciellt nöjd med det vi hade. Hans kläder var för stora och han hade till och med glömt sin skjorta, och jag såg ut som en servitris i min klädsel:

Jag kan visa kläder med stil

Så han hittade mindre kläder + skjorta, och jag hittade en röd skjorta ist för min vita, ungefär samma stil. Skönt.

Jag hittade även ett vindspel (alltid velat ha!), och två nya väskor: en stor ryggsäck som man kunde förvandla till en rullväska (vad de nu heter, sån där med hjul och en pinne att dra den med ;)), aspraktisk och billig (fick även Thomas att köpa en likadan), och en pytteryggsäck att.. ha.

Vi åt Sushi också, MUMS.

Det var en allmänt mysig dag, Västerås är asfint, Thomas är aaasfin. Hjärta hjärta.

<3<3

På kvällen kom hans äldre syster Lena över och hängde lite med oss, mys mys. Alla i hans familj är sååå äckligt (positivt) mysiga! :D

På lördagen förberedde vi oss i lugn och ro för bröllopet jag beskrev ovan, och på söndagen åkte vi hem efter en lång morgon i sängen. Stackars Rose var kvar i festlokalen till 5 och fick gå upp tidigt för att fortsätta städa, stackaren :(

Jag hade extremt ont i huvudet hela söndagen, och buss- och tågresorna var inte speciellt snälla mot mig. Stackars fina Thomas som fick peppa och trösta hela tiden *puss* <3

På sista tågbiten, mellan Göteborg och Varberg, träffade vi Alexander och Rebecka som hade varit i Stockholm. Det visade sig att vi suttit på samma tåg en bra bit av vägen utan att vi vetat om det. Vi pratade lite mys och åt sedan på Padees när vi kom fram till Varberg.

Nu, på måndagen, är jag såå trött och helt socialt slutpumpad. Hur mysiga alla människor än varit så är det asskönt att få vara ensam ett tag.

PUSS till er alla, denna helgen kommer att gå till Cathistorien som en av de finaste.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jäkla snygg kropp du har