19 december 2007

Del 6, och annat

Hyresvärden och Thomas har haft lite kontakt, och igår skulle de träffats för nycklar och kontrakt. Men än en gång dök han inte upp. Men, men.. det är iaf inget bråk för tillfället. Det är skönt..

Jobbet
På jobbet går det framåt, även om det är lite struligt. Vi har äntligen hittat ett kontor, och det är bekräftat att vi ska flytta in där 2/1, ungefär. I Företagshuset i centrala, centrala Varberg blir det :) 25 kvm, vitt, fint :) Kontraktet skrivs snart, och inflytt kan bli så tidigt som i mellandagarna.

Det är ett kontorshotell (alltså gemensamt kök, fikarum etc) i gammalt tufft hus, med en otroligt imponerande trappa. Måste ta bild på den sedan :)

Det verkar även fixa sig med pengar, även om det går långsamt så går det framåt.

Das Boot
Das Boot var riktigt najs! Det började med att jag kom upp till Stockholm runt 13. Där mötte Zwenzzon och gange mig precis vid tåget. De är så gulliga! Sure, det var säkerligen mycket pga timingen: deras tåg kom in på spåret bredvid 5 minuter före mitt tåg ;) men jag är övertygad om att de hade mött mig oavsett :)

Nedanför trappan på centralen stod Emelie och väntade på oss, och vi drog hem till jolt (i lägenheten han nu flyttat från :)) för att göra oss iordning, lämna saker, packa om, fixa och dona och hänga innan det var dags att dra till båten :)


Jag och Mlemlan, och jolt

Jag, Zwenzzon, gange och en tjej som heter Karin hade en hytt längst, längst ner under bildäck, bredvid motorn. Hela hytten skakade, vibrerade och lät dygnet runt. Jag tror att jag fick sammanlagt 1 timmas sömn den natten, högst.

Gange och Karin i vår hytt -->

Banden jag såg var Mustach, Dia Psalma, Covenant, Alice In Videoland och Lillasyster.

Lillasyster var bra, jag gillade kommentaren "Vi försöker verkligen att inte vara ett coverband" innan de spelade "Umbrella" ;p

<-- Martin i Lillasyster/LOK

Jag skulle egentligen ha mött upp Martin (sångaren, förut i LOK), men jag hittade honom inte efteråt, och ville inte leka Groupie och leta som en galning ;) Han fyllde år, så jag (och andra) började sjunga för honom - det verkade uppskattas iaf :)

När jag såg Covenant senare på kvällen hade jag jättekass inställning, för att alla sagt att de är så tråkiga/dåliga live - jag tyckte att de var jättebra faktiskt. Sångaren kunde faktiskt sjunga. I liked. Trots att jag är långt ifrån synthare.

De fick lite extra poäng av mig när jag såg sångaren studsa i publiken när Dia Psalma spelade nästa dag ;)

Att se Dia Psalma förresten, var fantastiskt. De var inte extremt bra live eller så, men det var alla fjortiskänslorna i mig som väcktes. Det var underbart att höra gamla låtar man hört och sjungt med i så många gånger förut. Underbart.


Zwenzzon och OpenTokix

I övrigt handlade det mest om att hänga med underbara vänner (Emelie, jolt, zwenzzon, OpenTokix och gange), träffa några nya (Karin, Hellboy och nok), mysa, dricka, festa. Det var charmigt att folk hade små korridorfester, själv låg jag i korridoren med täcke och kudde och Rubiks ett tag, mindre charmigt att många rökte överallt. Urkk.


Hellboy, Nok och ett sött fyllo

Gange blev lite av en kändis på båten, men så är det när man är klädd som en pirat och går in i alla hytter och festar med okänt folk i ett dygn :)

Hur roligt det än var, så var det extremt skönt att komma hem till syster på fredagen och byta om till myskläder och kolla film med hennes Eric. Aaaaahhh..

På lördagen drog jag, syrran och Eric till Erics föräldrar. Jävlar vilka härliga människor! Pappan berättade om sin utvandring till USA, som han fortfarande minns i detalj trots att han var 6(?) år. Han flyttade tillbaka hit när han var i tonåren, utan att kunna svenska eller veta något om Sverige.

Det ska bli intressant att vara hans bordsdam på systers bröllop :)

För fler Das Boot-bilder: http://pics.catindra.se/v/pahitt/20071206/

Inga kommentarer: