26 januari 2008

Visdomstand borta

Är precis hemkommen från operation Visdomstand.

Jag har i perioder fått inflammation i tandköttet runt min visdomstand i höger underkäke. Denna gången höll inflammationen i sig för länge för att det skulle vara värt det att låta det fortsätta, alla vet ju hur dyrt det är att dra ut visdomständer..

Så jag bokade en tid förra fredagen, och var svinnervös, men eftersom jag fortfarande hade en inflammation (och tanden krävde en mer avancerad operation) kunde de inte operera utan sköt upp det till idag klockan 12. Pappas födelsedag.

Kändes väldigt typiskt eftersom jag hade sett fram emot att åka till Borås och hänga med pappa och familjen.

Nu i veckan ringde de och frågade om jag kunde komma 08:10 istället, vilket jag gick med på av någon dum anledning. Så jag gick upp strax efter 07 och stack iväg på cykeln i spöregn. Trött och smått illamående.

Jag var nervös, men de var väldigt snälla och gick igenom allt i minsta detalj både före och under operationen. De var tvungna att borra loss kronan, för att sedan bryta isär rötterna och ta upp dem var för sig. De tog alltså tanden i tre delar. Var lite obehagligt, men behagligare än väntat ändå.

Så skickade de hem mig med stoppa-blod-tussar och värktabletter, så nu sitter jag här. Bedövningen håller fortfarande, så hela huvudet känns jätteknasigt. Högra örat är smått bedövat.

Jag bara väntar på att bedövningen ska släppa, huuuu.. det ser jag inte fram emot.

Meoooo..ouch..

2 kommentarer:

Kajsa sa...

*klappa katten*

Men nu är den faktiskt borta!!! Jag har gjort det där med två (i förebyggande syfte), samt dragit ut på vanligt sätt med de andra två (en akut). I say bättre i förebyggande syfte!

Hur mycket gick ditt kalas på?

Anonym sa...

Stackars Cat! :(

Visdomständer är inge kul när man behöver fixa dom...
Jag hade problem med min undre högra visomstand också för ett par år sedan! Istället för uppåt, så växte den ner MOT själva tandraden!
Så jag fick göra samma operation som du gjorde idag!
Så jag vet vad du gått igenom idag i alla fall! Man retar sig lite på det stora hålet man får längst bak, tills det växer igen! :)
Hoppas du överlever dagen i alla fall! Kram /C