20 mars 2008

Systers Bröllop!

I lördags var jag på min syster Jennys bröllop! Det var fantastiskt vackert :)

Det började med att jag och Thomas åkte upp på fredagen, kom fram vid lunch och mötte upp kajsa (<3) för nyckel och mamma för att äta.

Sedan stack vi hem till Kajsas fantastiska lägenhet och hängde upp våra kläder, och Thomas stack iväg för att träffa en kompis i Sthlm. Kajsa var så snäll som lät oss låna hennes lägenhet! Hon bor ju bara några kvarter ifrån Jenny, perfekt verkligen :)

Nå, jag provade klänningen med olika BHar och övade på mitt tal och var allmänt supernervös inför lördagen.

Jag hade nämligen flera veckor innan bestämt mig för att jag skulle våga hålla tal, men höll det hemligt för alla, även Thomas, för att höja effekten men framför allt för att ge mig en chans att ångra mig och dra mig ur ;)

Jag hatar nämligen att tala inför folk, jag är livrädd för det. Alltid varit.

Det värsta var att jag hade ingen som helst inspiration till tal fram till 2 dagar innan bröllopet, då jag helt plötsligt kom på vad jag ville säga, så jag skrev ner det lite försiktigt så att Thomas inte skulle se det.

Nå, nu hemma hos Kajsa hade jag iaf en chans att öva lite, så det gjorde jag. Hade blivit ytterst generad om någon kommit på mig, jag kände mig jättefånig där jag stod och höll tal framför min spegelbild.

Jag skrev över det på en mindre lapp, och med stödord på andra sidan också om jag skulle klara mig med bara dem. Skrev om hela talet lite också, så här blev det:

"Jenny, Eric.

Jag vet en del här som säkert är förvånade över att just jag ställer mig upp och frivilligt, på eget bevåg, talar inför så många människor.

Vanligtvis gör jag allt för att få slippa sådant. Men inför idag var jag inte ett dugg intresserad av att få slippa.

Min syster gifter sig.

Hon har med åren gått från att vara någon jag knappt står ut med, till att vara en av mina absolut bästa vänner.

Det finns inte mycket som är härligare än att umgås med Jenny och Eric. Bara en sådan enkel sak som att titta på film med dem, då Eric rullar in sig stenhårt i sitt täcke som en puppa, och jag och Jenny sitter under hennes täcke och man vet att när som helst kan hon slänga mjölken över oss båda om något läskigt händer på TV.

Jag har fått många tips om vad man kan säga på bröllop. T ex säga till bruden att "nu har du ställt till det för dig, nu får du ju spendera resten av ditt liv med att städa upp efter din stökiga man" eller att jämföra det kommande äktenskapet med hur paret kör bil.. men..

.. jag nöjer mig med att säga:

Jenny, Eric. Ni är fantastiska. Jag är överlycklig över att ni gift er, och jag vet att ni kommer att få ett underbart liv tillsammans!

SKÅL för er!"


Det "roliga" med detta är då att jag och Jenny verkligen hatbråkade när vi bodde hemma, att hon slängde mjölk över oss när vi kollade på Supernatural, att Eric är pedant och att han inte har körkort och Jenny kör som en biltjuv.

I alla fall. Jag gick och handlade lite frukost inför morgonen och fortsatte att öva på mitt tal och "nojja" över morgondagen. Thomas kom hem senare och kollade på Desperate Housewives med mig, som vi precis börjat följa från början ihop, och sedan somnade vi och sov supergott i Kajsas röda lakan :) myyysigt.

Nästa dag gick jag upp lite tidigare än Thomas och började göra mig iordning inför dagen, raka ben och sånt där tjafs. Kände mig småstressad trots att jag hade god tid på mig. Vi kollade på Desperate Housewives till frukost när Kajsa kom hem och vi fick kramas och prata lite med henne <3 medans vi gjorde oss iordning.

Vi var klara och nöjda inför mötet med mamma 12:30 utanför Jennys, där vi skulle lämna våra väskor innan vi drog till frisören där jag och Catrin (pappas fru) skulle bli ompysslade och få fina frisyrer 13:00.

Catrins vackra frisyr -->

Hennes tog lite längre tid än min, och vi började bli lite stressade vid 14, eftersom vi skulle vara vid kyrkan vid 14:30.. så jag, mamma och Thomas stack hem till Jennys lägenhet igen och jag bytte om snabbt (ville inte ha klänningen på mig hos frisören), beställde taxi, och så hämtade vi upp Catrin från frisören på vägen till kyrkan.

Mamma var superstressad och hyper stackaren. Men vi kom dit i ganska lagom tid ändå, inte pinsamt sena, och inte så tidiga att man får vänta och ha tråkigt. Catrin hann till och med byta om i kyrkan ;)

Vid detta laget var jag så klart väldigt säker på att jag skulle storgråta i kyrkan, självklart. Men när jag hälsat på lite folk och satt mig så kändes det som att jag skulle klara det finfint.

Ack ack. När jag såg pappa komma in med Jenny "på armen" kom tårarna. Först vackra rullande tårar, men snart kom den fula hulkgråten med tillhörande snor och kladd.

Det gick i perioder, jag lyckades hämta mig då och då, men när de tittade på varann där framme och såg så oerhört lyckliga ut kunde jag inte hålla tillbaka. Inte heller när sångerna började och texterna var vackra och och och.. både Jenny och Eric såg mig storgråta och småskrattade åt mig ;) Eric sa efteråt att jag vann gråttävlingen i kyrkan, lätt ;)

Det var en vacker seremoni. För mycket gudprat för min (och Jennys) smak, men resten vägde över absolut. Min bror Julian/Julle filmade hela dagen och kvällen, och jag ser verkligen fram emot att se filmen :)

Min favoritbild på Eric och Jenny utanför Ulriksdals Slottskapell

När de hade stått utanför kyrkan och dränkts i ris och fotats ett tag drog de iväg för att fotas av ett proffs i "en timma" (blev lite mer än så), och vi drog till festen på Ulriksdals Värdshus. Där fick vi välkomstdrink och Toastmastern presenterade sig och vi minglade och minglade och minglade tills Jenny och Eric kom och höll sitt välkomsttal.

Efter en stund satte vi oss till bords och alla talen började avlösa varandra, totalt 16 tal! Fantastisk mat och dryck, två förrätter, en varmrätt och en efterrätt. Champagne, vitt vin, rött vin, mousserande dessertvin, avec etc etc ojojoj.

.. och sedan en mumsig tårta, om nom nom nom. Gott.

Nå, talen. Pappa, brudens far, höll så klart tal. Men inte ett vanligt traditionellt tal, icke! Han började bygga en bro mellan två champagneglas av symboler för Jenny, Eric, nåntingmer och gnistan - Ett sidenband, en tunn träskiva, tejp och en tändsticksask. Denna bro skulle klara av att bära upp en champagneflaska - spännande och tufft "tal" :D väldigt typiskt pappa också *stolt*

Catrin kom också med en tuff grej. Hon gav Eric en färdigbyggd legofigur, och Jenny legobitar som hon skulle bygga ihop till figuren efter Erics instruktioner (ingen av dem fick se den andras lego så klart). Det gick väldigt bra, men blev lustigt nog precis spegelvänt :D

Dessutom fick alla varsitt papper att fylla i om hur de tror att Jennys och Erics liv kommer se ut om två år, som hon sedan låste in i en låda tillsammans med champagne och två glas - som de får ta fram tillsammans med pappren efter 5 år :)

Catrin var nervös innan detta, men det blev ju jättelyckat, jag är glad att hon vågade :)

Jag och mamma höll ett litet minital tillsammans också, och det var direkt efter det som jag skulle hålla mitt tal, som fortfarande ingen utom Toastmastern visste om! Huuu.. men det gick jättebra faktiskt :) jag var nog inte riktigt medveten om att jag faktiskt var på det riktiga bröllopet, och att jag nu talade på riktigt. Jag var den enda som inte tittade på sitt papper (visade det inte ens!) under talet :) *phew*

Det som betydde mest tror jag var att Pappa verkade tycka om talet så, han pussade mig till och med på kinden :) <3

Sedan var det dags för brudvalsen!

Efter all mat och tårta var uppäten var det dags för brudvalsen, åååh de var så vackra <3<3<3 tjärlek tjärlek.

Sedan dansade och pratade vi resten av kvällen.

Jenny och Eric flydde till sitt lyxhotell runt midnatt, inför sin Kinaresa dagen efter.

Jag, mamma och Thomas stannade kvar för att ta med oss presenterna till Jennys lägenhet men fick vänta ganska länge på gästboken vi också skulle ha med oss, så vi kom hem först vid 03.

Då fotade mamma oss och så gick vi och lade oss:


Mamma tog även kort på min fina frisyr, tyvärr för sent - "headbangning" är inte bra för fina frisyrer:


Dagen efter bröllopet drog vi till deras hotell och lämnade och hämtade saker, som brudklänning, resväskor etc.

Det var då Thomas började bli sjuk på riktigt (han var jättetapper med allt socialt trots huvudvärk på bröllopsdagen).

Jenny och Eric var fulla av räkor och gottgott de tryckt i sig under natten (mest Eric hörde jag). De hade lyxat till det med bastu och bubbelpool på rummet, myspys.

Sedan åt vi lunch ihop på hotellet och de åkte till flygplatsen där de fick vänta i 6 timmar på att få åka :/ Men nu är de där och har det förhoppningsvis underbart!! :D

Jenny och Eric: Jag <3 er! :) puss :)

Här kan ni se resten av mina bilder.

Thomas blev sedan riktigt riktigt sjuk, hög feber och allt :( han pinades av feberfrossa hela kvällen och natten, han låg verkligen och skrek och yrade. Det var med extrem tur (och skicklighet) jag lyckades få med honom i en taxi till stationen när jag skulle åka på måndagsmorgonen (han hade inte packat heller, jag hjälpte honom med det), så att jag kunde skicka iväg honom till sin familj i Västerås, så han inte missade den resan. Men fy vilken hemsk natt det var :(( *pussa älsklingen*

Men han kom fram och pysslas nu fortfarande om av sin mamma, han missar hela sin semester verkar det som :( hans syster som fyller år och allt :/

Min mamma var kvar i Stockholm ända till idag faktiskt, hon verkar ha haft kul trots att hon egentligen hade planerat att åka hem på tisdagen men glömde av att det var då hon skulle åka, så hon fick köpa ytterligare en biljett, dyrt :/

Hon var tuff i sin klänning på bröllopet hon med iaf! :)

Kram allihop! Tjärlek to you all :) Over and out.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sagobrollop, helt underbart! Man blir kar av att bara lasa texten! :D Puss pa dig underbaraste Cat!