05 april 2008

På begäran

En bloggning på begäran (man ska ju lyda sin mamma, och någon gång ska väl vara den första?).

Sedan sist har det hänt några saker som jag plikttroget nu ska redovisa.

Patte fyllde 28 år 3/3 *puss*! Jag och Johanna stack över till honom dagen efter att jag kom hem från Stockholm (mao 18:e mars) och spelade Guitar Hero.

För "äldre människor" (mao mamma) behöver man kanske förklara lite vad Guitar Hero är för någonting: Det är ett TV-spel med tillhörande låtsasgitarrer (se bild) som man ska spela på i takt till vald låt, med rätt toner (olika knappar på gitarren för olika toner) etc.

Man ser på skärmen vilka toner som kommer när, och ser om man "träffar rätt". Man kan spela mot varandra, vilket var väldigt roligt.

Jag är extremt dålig på spelet, men det var väldigt kul att titta på när de spelade (trots att jag faktsikt blev åksjuk av alla flygande noter på TVn). De var riktigt duktiga! Speciellt Patte, men Johanna var bättre än jag trodde (borde dock förstått att hon skulle vara duktig, hon bemästrar ju allt hon tar sig för ;)).

På bilden ser ni även en annan sak värd att nämna, en tom "tallrik" Karins Lasagne. Det är Emelies/mlemlans fel att jag börjat äta många sådana. Jag tyckte inte ens om lasagne innan jag gick med på att smaka en tugga av hennes microlasagne hon hade med sig till Thomas en gång. Sedan dess har jag nästan ätit en om dagen. Huuu. Jag har iom det gått upp en mängd kilon. Positivt och negativt. Måste träna.

Den 27:e mars hängde jag med Thomas, Emelie och Patte på en DLK-konsert (De Lyckliga Kompisarna, de som sjöng "Ho-ho-ho-ho-ho-ho-hockeyfrilla") i Göteborg. Emelie körde dit och hem (underbart) och det var askul! Mycket bättre än jag väntat mig :) de är faktiskt skickliga musiker!

Innan konserten drog vi till Pizza Hut för att möta fnord och Åsa (se bilden, undrar om mamma minns fnord från den gången folk kom hem till oss när jag bodde hemma på Parkgränd, och drack o'boy och åt vitlöksbröd?). Underbara människor <3

Ännu en not till mamma: "<3" är ett hjärta, tilta huvudet ;)

29:e mars var det dags för våfflor och Bingolotto med Gandalf! Nej jag vet, svårt att tro att cat har spelat Bingolotto, men det var så att jag lurade med Gandalf på ett Hyresgästföreningsmöte, där han vann en lott på en dragning de hade. Då kunde jag ju inte komma undan att spela den med honom ;) ingen av oss var speciellt sugna, men med våfflor blev allt lättare :)

Och OJ vad vi vräkte i oss våfflor.. Cat blev inte smalare efter den dagen kan hon ju säga. Men gott och trevligt var det! :)

29-30:e mars utbildade jag mig till fjortis på allvar. Jag gick en EU-moppekörbeviskurs här i Varberg. Förra året blev jag ganska trött på att vara låst till att ta buss eller tigga skjuts överallt, så jag beslöt att göra ngt åt det.

Då kan man ju tro att man som vuxen människa äntligen överväger att skaffa riktigt körkort. MEN, Cat har problem. Hon har ingen att övningsköra med, och framför allt inga pengar och väldigt litet behov av faktisk bil. SÅ. Hon bestämde sig för att skaffa EU-moppe. Går snabbt att utbilda sig, billigt och en moppe är smidigare och billigare att äga och köra. Så hon bokade in sig på ovan nämnda kurs.

Det var extremt pinsamt att sitta med 11 äkta fjortisar, som alla var pubertetssura och glodde på mig. Ingen av dem verkade vilja lära sig det läraren (som förövrigt var jättebra) hade att säga. Och ingen verkade uppskatta att de skulle FÅ moppar av sina föräldrar.. suck.

Nåväl, kursen gick finfint. Testprovet på söndagen gick galant (sjukt enkla frågor, 27 st, en tjej i "klassen" fick 12 fel!). MEN, sedan skulle man så klart köra upp. Nervös som sjutton var jag, eftersom jag aldrig aldrig kört en moppe (iaf inte mer än 10 sekunder, då jag testade Cliffords moppe och den skrämde livet ur mig ;)).

Man fick två övningsvarv på provbanan, och alla 11 fjortisar skulle så klart titta på. Fnissande, pekande och många kommentarer. Piinsamt. Men jag blev bättre och bättre med varven, så när man fick två varv på sig att klara själva provet klarade jag det första varvet.

Bromsprovet, då han ville att man skulle köra i full fart mot honom och sedan bromsa stenhårt när han gjorde tecken, gick också bra, efter lite övning.

På tisdagen (1 april) kom man tillbaka till skolan (vid Kvantum) för att skriva upp. Runt 30 lika enkla frågor som på testprovet, gick galant även detta.

Så jag blev godkänd, skickade in papper och pengar till vägverket och väntar nu på mitt körbevis (fjortisbevis).

Jag åkte samma dag till Vincents Bikeshop här i Varberg och utsåg en moppe (den på bilden, fast röd och svart så klart, klicka för info) som jag ska köpa (på räntefri avbetalning, 2 år) så fort jag fått beviset. Blir helförsäkring också, vill inte uppleva skräckhistorien Cliffords moppe var med om.

En liten instickare: På måndagen samma vecka (31 mars) var jag hos optikern, som berättade om en ny sorts lins som man har på sig när man sover bara. Den korrigerar då ögonen under natten (genom att flytta hornhinneceller), så att man ser perfekt utan linser och glasögon på dagen. Jag vill HA. Kostar dock typ 3k, så det får vänta.

2 april åkte jag till och från Borås för att se Paolo Roberto föreläsa för mitt fack Unionens räkning. Det var verkligen jättebra! Hans ego är enormt, men det vet han:
"Vore jag ödmjuk vore jag perfekt, och perfekta människor är jävligt irriterande, så jag undviker det."
//Paolo, efter han berättat om massa matcher han vunnit etc.

Han berättade även generöst om tarmsköljningar, pungkramarbrallor, etc - med vida gester. Se bilderna genom att klicka på bilden ovan.

Igår (4:e mars) hade Rebecka typ en timmas paus mellan tågkörningarna på morgonen, så jag stack ner till stationen för att träffa och prata med henne för första gången på länge (hon har varit i asien i 10v!). Det var jättemysigt! Har saknat henne :) synd att vi inte hade mer tid, fanns så mycket att prata om. Men vi bestämde att vi ska träffas snart igen iaf :)

På kvällen gick jag med på att följa med ut på After Work med Thomas, Johanna, Patte, Alexander och Ida. Det var roligt och mysigt, men ännu bättre efteråt när vi bokade Kryssning i medelhavet! :) och THOMAS ska med! *överlycklig* vågar knappt prata om det, tänk om han ångrar sig liksom ;) det ska iaf bli otroligt roligt. Det blir han, jag, Alexander, Ida, fox, Tracit och kanske Johanna om hon hittar ngn att åka med. 9-16:e aug toootar vi runt i medelhavet :)

Sedan tittade vi (Alexander, Ida, Thomas och jag) på film (The Invasion), den var faktiskt ganska bra :) spännande.

Nu är Thomas på nya kontoret med folk och försöker få ordning så de kan jobba lika hårt som vanligt nästa vecka, och jag ska snart ut och fika med Johanna :)

Mjau!

Inga kommentarer: