28 augusti 2008

Missar i TV-serier

Ibland blir man så trött.

Jag kollade på ett avsnitt Criminal Minds, då en profilare som heter Derek ska hacka en dators lösenord. Bakgrundsbilden bakom inloggningsrutan är en bild föreställande ägarens mamma som heter Hope. De har tidigare i avsnittet tjatat en hel del om henne. Hon har även på sig ett halsband med namnet "Hope".

Derek sitter och pratar för sig själv och testar en massa enkla ord, eftersom de alltid har enkla ord som lösen i serier och filmer, det vet han uppenbarligen. Han låter väldigt "profilig" och proffsig när han pratar, han är ju seriens häftiga snygging (jag tycker han är ful och korkad).

Han blir vid ett tillfälle frustrerad och säger "I know you're trying to tell me something.." och då får han syn på halsbandet på bilden, tänker en stund, får en ljus idé och skriver in "Hope".. och kommer in.

Jag blir så trött. Behöver jag förklara varför? Många anledningar iaf.

Ingen som vill hålla folk ute ur sin dator skulle ha ett vanligt ord som lösen, speciellt inte med en bakgrundsbild som föreställer personen vars namn man använder som lösen.. med ett halsband som skriver ut namnet.. och ingen expert på något område skulle missa det, eller bete sig som om han kommit på något riktigt smart när han äntligen kommer på det..

Gah. God natt ;)

Inga kommentarer: