09 december 2008

Mer i november..

Ska väl nämna att jag packade ner lägenheten hela november i stort sett, för jag fick napp på lägenhetsbyte! Bytte min fina, nya, fräscha tvåa mot en mindre ny fyra vid Hajen i Varberg - för att flytta ihop med Thomas!

Damen med byteslägenheten var (är) skum. Hon gnällde som fan över att jag ville ta med min diskmaskin, när hon hade en installerad som fungerar finfint. För mig spelade det ingen roll vad hon tyckte eftersom jag ville ha MIN, som jag lagt massa pengar på. Då blev hon sur och pratade om att dra sig ur bytet. Så jag gick med på att betala rörmokaravgiften för henne, för ur- och ikoppling av hennes diskmaskin.

Som tur var är min rörmokarkontakt billig..

Hur som helst ville hon till och med att jag skulle skriva på ett papper som lovade att jag skulle betala.. att hon kunde med. Suck. Men jaja. That's over and done with (men DÅ var jag skitirriterad och assur på henne, skickade till och med ett långt mail till henne om det som hon ignorerade, eller snarare sa till mig att hon inte tänkte kommentera).

Vi flyttade in mina saker i omgångar under november. Vi fick tillgång till förrådet 19/11 har jag för mig, och flyttade då in allt från mitt förråd plus massa lådor och annat löst jag packat ner i lägenheten. STORT tack till Ida som körde hästtransporten och bar saker, och Alexander som bar massa han med!

Sedan (24 eller 25/11) flyttade vi (samma personer) in resten av mina saker i ett av damens rum som hon tömt åt oss, så lägenheten blev nästan helt tom inför städningen.

På morgonen 26/11 då jag inte sovit ALLS och mådde skit kom det en man och hämtade min kära bäddsoffa som jag lagt ut på blocket i omgångar med olika priser.. slutade med att jag fick 700 för den :/

På kvällen kom supersnälla Madde och fixade flyttstäd! UNDERBART. Eftersom jag mådde skit och låg och försökte sova hemma hos Thomas kunde jag tyvärr inte vara med och hålla sällskap. Men mlemlan kom och var sällskap åt Madde iaf :)

27/11 mötte jag upp damen som jag bytte lägenhet med och fastighetsskötaren som skulle besiktiga lägenheten. Det gick smärtfritt! Skönt. Men han tittade knappt på städningen, lite besviken med tanke på att Madde lade ner massa jobb, och jag lade 1k på den :)

Nu var nästan all ångest över ;)

Ska nämnas att snälla rörmokaren fixade urkoppling av våra diskmaskiner någon gång under denna veckan, minns inte när.

28/11 var det dags för besiktning av damens lägenhet.. det var INTE roligt. Hon hade knappt städat alls. Oavsett om det berodde på hennes dåliga syn eller annat så var det väldigt tråkigt att behöva flytta in i en lägenhet som verkligen kändes ofräsch :((

Jag fick spendera hela eftermiddagen och kvällen med att bara städa så att vi alls kunde lägga in kläder och kökssaker liksom. Vid detta laget var Thomas apsjuk, jätteförkyld med halsont och allt. Så jag fick dessutom fixa det mesta helt själv. Ingen rolig början på det vi sett fram emot så mycket!

Vid läggdags var jag gråtfärdig och helt slut (hade missat detaljen mat under hela dagen) och bara däckade. Sov dåligt pga sjuk Thomas och nya ljud i ny lägenhet och ångest över städningen och ilska mot damen.

.. sedan blev så klart jag också sjuk :((

Inga kommentarer: