21 december 2008

Pianot..

Nästa dag, fredagen, var golvet redo för möbler! Då var det dags att hämta mitt älskade piano! Vilken mardröm det var..

Jag hade bestämt tid med killen som skulle öppna magasinet där det stått i ungefär 7 år, och med ett flyttbolag som skulle hämta det. Även med Jesper som skulle hämta sin takbox samtidigt.

Flyttkillarna hämtade mig på hajen kvart i två, och så bar det av. Jag blev väldigt orolig när jag såg flyttkillarnas släp, utan ramp eller någonting.. Och när jag kände lukten i magasinet.. Det verkligen stank av mögel! :/

Och när killarna satte igång att flytta pianot kände jag att detta var sååå fel.. De hade ingen erfarenhet av sådana pianon, det märktes. Jag menar hela ryggen på pianot är gjord av tjockt gjutjärn.. Man kan inte lyfta upp det en halvmeter på ett släp med enbart mankraft..

Jag hade magknip av nervositet hela tiden de försökte och det slutade med att jag ringde Thomas som fick ringa en konkurrent som fick komma på stört och hjälpa mig. Det första företaget fick åka hem.

Så jag stod där, ute i kylan med ett piano och väntade på gubbarna som skulle komma om 20. Efter 20 minuter kom en lastbil, men det var någon annan. Snäll kille som ojade sig över min sits och var allmänt snäll.

Till slut kom gubbarna, eller två pers iaf, som var jättegoa och fick mig att känna mig trygg med dem och flytten av pianot. Vi skulle bara vänta på den sista killen som skulle komma med den riktiga lastbilen, som hade el-lift, eller vad det kan heta. Phew!

Killen som kom med den lastbilen var vresig och allmänt nonchalant och otrevlig, så jag blev nervös igen. När jag försökte förklara att de bakre hjulen på pianot var skadade (för att få honom att ta det lugnt med pianot, speciellt när det ska ställas på plats sedan) så sa han typ "vi ansvarar bara för att flytta det från punkt a till punkt b, så hur det står sedan är inte vårt problem".

Så jag fick ont i magen igen. Blev rädd för pianots skull men även det nya golvets skull. Blev gråtfärdig men blev tröstad av de två snälla killarna som jag åkte med på väg in till stan sedan. De hade fixat en träbit att lägga under pianot där bak sedan och lovade att vara försiktiga, och så sa de att de inte fattade vad som var fel med den tredje killen idag, han brukade vara vettigare.

Asbra förresten, en av killarna kände en pianostämmare som kunde ge mig ett bra pris! Så honom ska jag ringa i januari när pianot har fått "stå in sig" i lägenheten.

Hur som helst. När vi kom fram till lägenheten ringde jag Thomas och bad honom komma med pengar och stöd, vilket han gjorde (han är bäst <3). Han var med när de bar in det och satte det på plats.

När det var över var jag redo att mörda den tredje killen, men beslöt att lägga energin på att ta hand om pianot istället ;) så jag lade någon timma på att torka av det noga och ta hand om det så att det var rent och fint sedan. Det är ganska skadat av tidgare flyttar och verkligen av att ha stått i mögelmagasinet så länge.. Ska fan be om pengar tillbaka för att hjulen vikt sig för att träet i pianot mår dåligt, plus att pianots inre luktar mögel.. Bara väntar på att det ska trilla isär..

MEN det är i alla fall äntligen på plats, och det är så jävla fint :) älskar det <3

Finns bild på mobilblogg.nu/cat

Inga kommentarer: