20 februari 2009

Konduktörer och puder

Eller kometltor och queer som mobilen föreslog.

Jag bara älskar skämtsamma konduktörer :)

Vi är på väg upp till stockholm nu för att festa med syster imorgon. Vi ska fika med Thomas härliga vän Anders när vi kommer fram vid ett, det ska bli kul! Och så ska vi äta middag med Linn och Pierre ikväll :)

Hur som helst, konduktören (grått långt hår, typ 45-50 år, lång och smal), han kom in och sa på sjungande skånska: "nyyypåstigna" och så visade thomas sin mobilbiljett, och konduktören sa "ojoj moderna saker!", och när jag visade min och sa att jag också ska vidare mot stockholm sa han "ta du då med dig den där till spår 6" och gestikulerade mot Thomas ;) sedan hörde man honom fortsätta vidare i vagnen med "jasså du ska också vidare mot huvudkommunen!" och fler "dra med dig den där till spår 6" etc. Ja, han var iaf asmysig, men jag antar att you had to be there.. ;)

Iaf, snett emot mig sitter en ung tjej som är en av de där som använder smink trots att hon inte kan. Pudret framför allt, som folk i allmänhet inte kan använda, syns väldigt tydligt. Hon ser helt luddig ut. Man ser varje litet fjun i hela ansiktet, inte snyggt alls.

Det känns som ett vanligt fenomen, och jag som inte är så förtjust i smink öht förstår mig inte på just puder. Men det är säkert för att de gånger jag lägger märke till att någon har puder är när de gjort ett dåligt jobb och går runt som fluffpudlar.

Inga kommentarer: