30 mars 2009

Ayurveda


Nämen.

Ibland hittar man massa kul att läsa på Intörnettet.

Jag har ju bestämt, för ett bra tag sedan (tänk år i plural), att jag ska börja ta hand om mig själv så att jag kan må bra kroppsligt likväl som psykiskt.

Jag sprang in i en artikel om Ayurveda i en tjejtidning (inte min! inte min!), och det lilla lilla stycket om Vata lät skrämmande likt mig mig mig.

Testa vilken kroppstyp du är. Jag behövde inte göra testet eftersom beskrivningen jag sprang in i gjorde det uppenbart vilken typ jag är, men jag fick resultatet 14,5,5 när jag testade, om ni ville veta.

Hur som helst. Jag sökte på wikipedia för att få reda på mer om detta, och läste där ännu mer som stämde in skrämmande väl (skrämde in stämmande väl) på mig. Jag är alltså en obalanserad Vata enligt denna teori.

När man vet det, finns det massa information att hitta om hur man ska åtgärda detta och komma i balans. Jag hittade några bra sidor, som är värda att ta en titt på:

Wikipediasidan om Ayurveda.
Nån skum sida, med massa bra info. Se längst ner för specifika tips för din kroppstyp.
En blogg som jag hittade med lite info om träning (längst ner) som passar kroppstypen.

Skitkul :) och nyttigt.

Jag har alltså fått veta vad jag ska äta för att komma i balans, och framför allt vad jag ska undvika, och även vilken sorts träning jag ska ge mig på. Allt verkar stämma enligt vad andra sagt, och vad jag känner själv.

OBS! Detta är alltså inte en diet, "bara" en teori som kan hjälpa en att komma i balans och må bra.

Inga kommentarer: