17 mars 2009

Kära moppen..

Idag var det otroligt fint väder, strålande solsken, så jag fick för mig att jag skulle dra till Ida och hämta min moppe (trots att det blåste rejält).

Snäll som hon är fick jag hänga med när hon åkte hem efter att ha lämnat av Alexander, typ vid 10 imorse. Hon visade runt mig på gården som blir helt sjukt fin!

Självklart, som jag var rädd för, startade inte moppen.. Den har haft problem med att starta (ganska ofta, efter att har blivit kall) ända sedan jag köpte den. Skitirriterande.

Inte så konstigt denna gången dock eftersom den stått och sovit i Idas garage över hela vintern..

Hur som helst. Idas bygghjälp var jättesnälla och kom och tittade på den, försökte klura ut vad som var fel och gissade att det var tändstiftet, men det satt så oåtkomligt så de kunde inte göra något.

Jag ringde de jag köpte den av, som sa att bensinen kan ha blivit gammal och dålig över vintern, så man kan tömma och ersätta.. Vilket lät löjligt krångligt.

Idas pappa köpte med sig tändgas och kom och kollade på moppen. Han skruvade isär de delar som var ivägen för tändstiftet och gjorde rent det och satte ihop allt igen.

Efter lite fjäskande och trixande startade den! \o/

Så äntligen äntligen kunde jag få köra hem min moppe :) gissa om jag gillar Ida och hennes pappa ännu mer nu? Vet bara inte hur sjutton jag ska lyckas tacka honom :)

Nå, när jag väl kunde åka blåste det mer än rejält, och det var svinläskigt att ge sig ut i det på en tvåhjuling!

Att hitta var inga problem (skulle vara värre att hitta dit än hem), men att hålla sig upprätt och försöka att inte vingla när folk körde om var apsvårt, och som sagt läskigt.

Dessutom är folk så jävla kassa på att visa hänsyn för folk på två hjul, speciellt en moppe. Så de kör om hastigt och väldigt tight inpå, som om de inte fattar att en enda vingling skulle kunna innebära min död då.

Morr ;)

Precis när jag var på väg att åka ifrån breared (tänkte hälsa på emelie på väg hem från tvååker, men kom på att det nog var för tidigt att ringa henne) så ringde madde och ville luncha, så jag åkte till blå dörren (fik) och åt gammal bakad potatis och myste lite :) (12:46, förstår ni hur lång tid det tog att få ordning på moppen? Tog typ högst en kvart att köra från gården..)

Sedan, när jag skulle köra hem så startade så klart inte moppen.. igen.. *suck*

Jag hann så klart tänka, vad fan gör jag om den inte startar? Ska jag lämna den här? :/ men jag lyckades kicka igång den tillslut, så jag åkte hem och jobbade ikapp dagen som moppen snodde.

18:52, mitt i en stor fight i Neverwinter Nights (spelet jag knappt kan slita mig ifrån nu för tiden), sa Madde att biosalongen var klar ;D hon hade laddat ner en film som jag hade bjudit in mig själv att se med henne (hemsk som jag är), så jag moppade dit (när moppen väl startade) med en paj jag glömt äta och mös lite mer!

När jag kom hem satt Thomas och jolt och spelade Guitar Hero, men jag var allt för trött för att vara social, så här ligger jag nu i sängen och skriver detta på mobilen och lyssnar när de rockar och utmanar varandra :)

God natt folket!

PS. Om moppen inte beter sig normalt efter att jag kört slut på denna bensinen och fyllt på med ny (98 ist för 95 sa de), så ska den fan lämnas in.. Den är ju splitter ny (från förra våren).

Inga kommentarer: