12 maj 2009

Rapport till mamma :)

Här kommer en omfattande rapport till mamma (med mina expertkommentarer ;)). Klicka på bilderna för att se dem i stort format :)

Börjar inomhus
Till vänster: Mina vita smultron som jag köpt på en marknad uppe i Västerås ser ut att må ganska bra, och en av dem (köpte 6 små plantor) ser ut att börja blomma snart (blomman är preciiis i mitten av bilden, lite svår att se)?
 
Till höger: Inne-physalisen är jääättelång och fin! Ser ut att börja skapa en liten miniphysalis, eller vad tror du?

Fortsätter utomhus
Till vänster: Ute-physalisen är sönderblåst, men ser ut att må relativt bra ändå.
 
Till höger: Bambun och ginsengen ser mycket konstiga ut, men verkar må bra (spänstiga iaf). Kan det vara så att grannkatten skvätt urin på dem, och de är fula pga det? Eller fel på näringen i jorden? Klimatet?


Till vänster: Busktomaten blommar! :)
 
Till höger: Ser ut som om körsbärstomaten också kommer att börja blomma snart, eller?

Till vänster: Rabarbern ser väldigt ledsen ut, vad göra?
 
Till höger: Här händer nåt! Med.. nåt!

Vad är detta? Låg i en hög grannkatten så tjusigt byggt upp, vettesjutton varifrån han fått den. Ser ut som en potatis, men var inte i närheten av var vi satte potatis (som dessutom inte borde ha hunnit bli småpotatisar än).


En katt (antar jag) har fått för sig att använda vår rabatt som kattlåda, så de flesta dagar hittar man små eller stora jordhögar med matchande gropar mellan växtligheterna. Han/hon håller sig till de ställen som inte har någon växtlighet, så det "värsta" som hänt växterna är att han/hon skvätt jord på dem eller byggt en fin kulle bredvid dem. Än så länge stör jag väl mig inte så jättemycket på det, men det är inte så snyggt bara ;)

Till vänster: Den där klätter.. grejen.. är fin nu! Såg ut som en rejäl samling ris innan mamma gick loss på den.
 
Till höger: Vår lilla trädgård, ja klippet bör gräsas ;p

Tack igen för all hjälp mamma, kom snart och pilla mer! Var mysigt :)

Inga kommentarer: