29 juli 2009

Annika och Jämtland :)

Nu ligger jag i sängen på nattåget till Östersund och myser :) Jag, pappa och minsta lillebror Valentin delar en 3-bäddskupé, med våningsängar på höjden! Jag fick så klart ta sängen längst upp ;) säkerhetsnätet är trasigt, men vi fixade det genom att sätta stegen på tvären så att den iaf nästan hindrar mig från att åka ner ;)

Men från början: i helgen åkte jag, thomas och patte till göteborg för att gå på marikas och jonas bröllop! Det var fantastiskt vackert, och jag började i vanlig ordning gråta när jag såg dem komma längs med grusgången :) båda två såg ut att gråta en hel del <3 fint. Kärlek. Älska.

Jag och thomas stannade dock inte kvar jättelänge på festen efteråt. Vi blev hämtade av olle efter tårtan, vilket nog var lika bra. Vi var båda helt slut efter azorerna.

På söndagen slappade vi hemma och städade och grejade inför att annika och hennes christopher skulle komma på besök! Annika var min absolut bästa vän på högstadiet och även en bra bit in på gymnasiet. När vi båda flyttade ifrån Borås förlorade vi sakta men säkert den stadiga kontakten, men var alltid tillbaka i gamla banor när vi väl pratade eller träffades.

Det är så skönt med sådana vänner, som man kan prata vidare med efter nästan ett år, utan att det känns som om någon tid alls har gått :)

När de kom visade jag dem lägenheten, och så handlade vi och lagade mat. Christopher är kock och fick börja första semesterdagen med att laga mat åt oss, det känns bra ;) det blev en supergod risotto!

Sedan blev det singstar och guitarhero hela kvällen! Jag fick en mycket skum värk i min axel som inte alls var trevlig, det blev till slut så illa så jag höll på att svimma (vilket jag bara gjort en gång i hela mitt liv). Jag såg stjärnor och mådde superilla. Så thomas bäddade ner mig med varma kuddar runt axeln.

Morgonen efter mådde axeln mycket bättre. Jag kände fortfarande av att något var knasigt, men hade inte ont.

Vi åt mysfrukost ihop och gick sedan på stan och shoppade alldeles för mycket ;) de som hade massa packning och skulle vidare köpte skor och saker som blir ganska jobbigt att bära med sig, och jag köpte en fin tröja :)

Sedan mellanlandade vi hemma innan vi skulle iväg med patte (som också kände annika på den tiden :)) och gå på "Sommarmord" på fästningen! En trerätters middag med teaterföreställning mitt i maten, med ett mordmysterie vi som gäster skulle lösa.

Det var helt fantastiskt roligt! Riktigt intressant story faktiskt. Jag var inställd på att ha roligt, men hade inga höga förhoppningar om föreställningen och mordet, tänkte att det skulle bli lite pinsamt och så, men det var faktiskt bra :)

Jag ska absolut se till att komma på nummer 2 efter jul :)

Alla fyra (thomas var inte med) var väldigt nöjda med kvällen, vilket också kändes skönt. När vi kom hem spelade vi mitt nya konstiga cluedo, det var ganska lätt, men riktigt mysigt :) inte alls som riktiga cluedo som jag nog fortfarande föredrar. Även om jag gärna spelar detta igen och igen :)

Imorse åt vi mysig frukost igen (lite senare denna gången eftersom vi var uppe till 3) och så packade och donade de tills det var dags att följa dem till tåget runt 12.

.. och då fick jag och thomas ett presentkort på bastubad på kallbadhuset i varberg! Som tack för att de fått bo hos oss! Blev jätteglad :) Jag som inte ville att de skulle åka :/

Jag var lite nervös innan de kom att det skulle kännas konstigt och inte alls som förr, men det var helt otroligt hur avslappnat och härligt det var :D jag vill att de ska komma tillbaka nu nu nu :) vi pratade om att de ska med på nästa morduppsättning, och att vi ska ner till malmö snart :)

Längtar efter att få se dem igen.

Jag stannade på stan när de åkt och köpte myggmedel och annat inför jämtlandsresan, även om det inte finns mygg på norderön kan man aldrig vara för försiktig :)

Sedan packade jag klart, duschade, åt och begav mig.

Mötte upp pappa och lillebror i borås vid 18 idag, och åkte vidare mot herrljunga i 40 minuter där vi en timma senare gick på nattåget mot Östersund. Jättemysig kupé :)

Vi gick nästan med en gång till restaurangen och köpte mat. Jag tog viltskav med mos, jättegott :)

Sedan gick vi och lade oss efter att ha suttit och slappat och pratat lite. Sjukt mysig resa so far! Upp vid 6 imorgon ;) framme 7.

Meow.

Inga kommentarer: