24 juli 2009

Böcker

Jag köpte som jag nämnde 3 böcker på flygplatsen (se mobilblogg.nu/Cat) och läste "Marked" först (för att det bara var den jag kom åt enkelt på flyget, trots att jag helst ville läsa the host). Jag var irriterad på den i de första få kapitlen, för att språket var så amerikanskt och fjortisaktigt ("like totally, awesome" etc), men när jag vande mig och fann mig i att huvudpersonen _är_ fjortis (till sättet, inte åldern) så insåg jag att den faktiskt var ganska bra :)

När jag läst ut den sörjde jag att jag inte hade bok 2 i serien, men fick finna mig i att läsa Host (av Twilight-författaren), trots att jag inte alls var på humör (dels för att jag var i Marked-mode, dels för att jag inte är en alien-person). Den var väldigt seg i början pga detta, och det är inte förrän nu på tåget hem från Stockholm som jag börjar njuta ordentligt av den :) det tog 74 sidor (i engelska utgåvan) innan jag fastnade. Nu sitter jag och småskrattar och myser för mig själv :) nu känns det inte längre som ett problem att läsa ut den (617 sidor, lite segt om man inte gillar boken) innan jag får ge mig in på bok 2 i House of Night-serien (Marked-tvåan alltså).

Jag köpte ju så klart alla böckerna i den serien på stationen innan vi åkte ;) har nu 5 böcker i serien, se mobilblogg för bild. Så det var lite svårt att låta bli tvåan nu, tills jag kom till sida 74 i the host då alltså :)

Nu tillbaka till boken.. ;)

Inga kommentarer: