15 juli 2009

Musik

Inte orkat blogga på senaste, mer än på mobilblogg.nu/Cat - haft för mycket att göra :) när jag har tid kommer jag väl sammanfatta lite.

Just nu sitter jag på tåget till Stockholm för att tidigt imorgon flyga till Azorerna med Thomas, Fox och Johanna <3 ska vara borta i en vecka, och ha det slappt och härligt med mina vänner delfinerna.

Jag sitter och lyssnar på musik i mobilen, för att jag inte kan koncentrera mig på ljudboken, som är för bra för att missa (Peter James skriver härligt spännande böcker), och jag insåg att efter en massa rensning bland musiken som jag sällan lyssnar på (till förmån för ljudböcker och serier som kräver massa plats) så har jag några få låtar som jag vägrar göra mig av med (än) och som har hållt ett bra tag, vissa i många många år.

Tänkte skriva ner dem här med man liten förklaring/ursäkt/beskrivning, för de som är intresserade nog för att faktiskt läsa och/eller till och med lyssna på dem. Jag är mycket medveten om att jag lyssnar på musik som verkligen inte passar alla. Antingen är den för mesig/mainstream eller för "hård" eller för emo ;) men jag skiter helhjärtat i det och lyssnar vidare på det jag tycker om, ser inget syfte med att lyssna på sådant man "bör" tycka om när man inte gillar det :)

Ska även nämnas att jag aldrig (menar det) lyssnar på radio, så jag är helt oberörd att vissa låtar kanske är uttjatade på radio.

Jag börjar from the top.

Billy Talent - Fallen Leaves. Lite för gnällig röst för min smak egentligen, men älskar att han låter så.. tyken och brittisk, och den lite udda takten.

Bullet For My Valentine - All the Things I Hate. Funkar alltid. Älskar skriken och trummorna. Redan nu i min lilla lista kan man hitta "mönstret", lite emomainstream, utan vibrato (helst, hatar det), och gärna med utdragna "tjut" (där de håller ut på samma ton länge, utan whailing, hatar alltså även whailing).

Bullet For My Valentine - Tears Don't Fall. Samma här, trummorna och skriken. Visst, han gnäller lite för mycket egentligen, men gillar det ändå :) apropå skrik. Jag gillar inte growl, om det inte är i denna lätta form (typ 1% av låten och passar in etc). Jag tycker om att höra texten, vill ha hörbara melodier i låtarna och inget jammande. Jazz är mao inget för mig ;)

Bush - Comedown. Sjukt härlig låt som rör lite mer av grunge-sidan i mig. Mys. Älskar rösten, melodin i refrängen etc. Apropå lugna låtar som denna: En speciell vän jag har (du vet vem du är ;)) misstar mig alltid för att bara gilla lugna låtar (och då får jag förslag på låtar som det inte händer _något_ i, vilket jag inte tål), kanske för att jag inte är så förtjust i så mycket av det han lyssnar på för att det är för "hårt" för mig. Men jag älskar hårdare musik, om låten bara behåller en melodi, inte blir för brötig, inte innehåller growl eller vibrato ;) många hårdare låtar klarar det, jag lovar. Men svårt att hitta de låtarna. I know.

Disturbed - Prayer. Disturbed misslyckas ofta med att göra dåliga låtar ;) och detta är en av favoriterna. Refrängen är mmm.. låten är ännu bättre om man även ser videon, vilket gäller för många av "mina" låtar. Älskar när "hårda" killar har fantastisk röst.

Foo Fighters - The Best of You. Aaaah.. geniet <3 hans tjut.. melodin.. rösten.. mm.. kan inte komma på något med denna låten jag inte tycker om. Gäller iofs de flesta av dessa låtarna, annars skulle de inte få behålla sin plats på mobilen.

Här kom vi fram till Stockholm så jag tog en paus och fortsatte när vi kom hem till min syrra där vi ska sova.

Hoobastank - From the Heart. En av de få Hoobastank-låtarna som jag klarar av nu för tiden utan att bli irriterad på hur han sjunger. Eftersom han inte sjunger som vanligt i denna. Vanligt = ganska monotont och upprepande tonläge. Gillar verkligen melodin.

Junip - The Ghost of Tom Joad. Älskar den. Bästa versionen av den låten, även om Springsteens är bra den med så är det för jobbigt, högljutt munspel i den i kombination med hans lugna tysta röst, jobbig kontrast. Junip är José Gonzalez med vänner, och eftersom jag älskar José älskar jag Junip. Iaf de få låtar jag hört, och framför allt denna. Jag skulle vilja sitta vid en lägereld med goda vänner när någon spelar och sjunger denna.. Det skulle vara fantastiskt mysigt.

Katy Perry - I Kissed a Girl. Alltså. Ok. Mainstream och radiotjatad och så, fine, men jag gillar den :) gillar hennes röst och hur hon sjunger, och ja. Låten. Skön bara.

Kelly Clarkson - Behind These Hazel Eyes. Samma här, radiodänga, men härlig röst och låt. Fantastiskt omfång.

Live - She. Åh. Live. Mina all time favourites (ihop med Pearl Jam och några få till). Det finns så sjukt många bra låtar med dem, och detta är en av de bästa som jag fortfarande älskar (mao inte uttjatad än). De har varit favoriter sedan jag bodde hemma, eller till och med typ '95 kanske. Love. Hans röst är underbar när han tar i, och musiken går inte av för hackor. Att de kan skriva så många bra låtar under en så lång tid, och fortfarande inte ha blivit dåliga är fantastiskt tycker jag.

Moby - In My Heart. En låt jag glömt att jag hade kvar faktiskt, men filen är så liten så den fick stanna ;) plus att den ingick i telefonen och är en kontakts ringsignal. I övrigt är det väl en ok låt, men inte mer. Inte riktigt min grej.

My Chemical Romance - The Ghost of You. Fastnade för denna pga den _fantastiska_ videon. Hur de tex timeat in trumslagen till skotten etc. Jag är lite "speciell" som är så lättrörd av videor (fråga bara Emelie hur jag reagerade på en video när vi singstarade ;)), men denna videon är skitsnygg och (be-) rörande tycker jag.

Papa Roach - To Be Loved. Papa Roach är också en grupp som hängt med länge. Sett dem live 3 gånger (fantastiska live) och vill se dem igen och igen. Detta är låten som hängt med efter rensningen eftersom den är tillräckligt ny för att inte ha hunnit bli uttjatad än. Like.

Placebo - Running Up That Hill. Lade till den precis innan resan faktiskt, för att det är en all time favourite (och för att Thomas spelade den på repeat innan vi åkte). Den är så.. fantastiskt fantastiskt fin.

Queens of the Stone Age - Go With the Flow. Ännu ett geni (som även skriver och spelar med det tidigare nämnda geniet). Härlig låt, skön video, och påminner mig om när jag, Jonas W och någon till satt ensamma på biografen vid Liseberg och tittade på en DVD med Queens of the Stone Age-videor och åt chips :) mys.

Queens of the Stone Age - No One Knows. Samma här. Plus att här (i videon) får man även se Dave spela trummorna (som btw blow my mind) :) <3

Tantric - The Chain. Fleetwood and Mac-cover. Älskar Fleetwood, och gillar denna tolkningen :) Tantric gör förövrigt en hel del bra låtar. Ibland lite för mycket vibrato a la Chris (Sound Garden), men oftast ok.

Three Days Grace - Get Out Alive. Myslåt med en grupp som gör riktigt bra låtar. Upptäckte dem när jag såg Hoobastank live (som inte var så spännande), de kom som okänt förband och blev genast favoriter och kvällens högpunkt :) detta är lugnaste låten, inte hunnit tjata ut den än ;)

Vertical Horizon - Sunshine. Myslåt med mysgrupp som har många bra låtar. Just denna påminner om när jag träffade Thomas :) <3

Vertical Horizon - Underwater. Ultimata myslåten. Föreställ er att ni är under vattnet och mys. Hans röst är så skön och stämningen i låten är underbart avslappnande och avstressande för mig i alla fall. Använder denna som alarmmelodi.

Breaking Benjamin - So Cold. Upptäckte denna låten när Thomas visade ett speldemo för mig. Finns inget med den jag inte gillar :) skön röst.

Kelly Clarkson - Miss Independent. Nämnde henne här ovanför. Otroligt skön röst och omfång. Just denna låten är riktigt skön. Gillar basen och hennes skrik och tjut ;)

Taproot - Poem. Älskat denna låten länge. Jag förlåter hans lilla vibrato och gnälliga röst för att resten är så najs :) plus att han är sjukt snygg i videon, förlåt, men det är så.

Theory of a Dead Man - Nothing Could Come Between Us. Ännu en sjukt bra och härlig röst som används på ett bra sätt i en bra låt. Säkert uttjatad som många andra av mina låtar här, men som sagt skiter jag i det ;)

Det var den sista. Detta är alltså den blygsamma samling låtar som har överlevt min utrensning innan resan. Det finns många låtar som är bättre, men dessa är de jag älskar just nu och fortfarande.

För mig är detta en minisamling som funkar, vore kul att veta om någon av er gillar någon av låtarna (kanske aldrig hört den förut och upptäckt den nu?) och/eller vill få tips på fler bra låtar från någon av grupperna, kommentera :) men ja ja jag vet att dessa låtarna säkert inte funkar för er, men skit i det, man kan alltid testa att lyssna på dem iaf ;)

Puss puss. Snart är det delfindags :)

Inga kommentarer: