08 mars 2010

Dag 7 till dag 11 (inte kunnat interneta på ett tag)

Dag 7, forts

Vaknade vid halv 5 efter att ha sovit riiiktigt gottgott, duschade av mig yoghurten som nu satt som ett extralager hud, efter att ha borstat av flagorna som blev till när man rörde huden. Thomas fick för sig att han skulle springa/jogga trots att han mådde dåligt (solsting kanske), så han mådde dåligare än dåligt när vi skulle till middagen..

Middagens dresscode var "smart casual" vilket innebär uppklätt men inte lika mycket som formal. Jag åt ankleverpate (namnam), blomkålsplättar (var som amerikanska pannkakor, men utan sirap = torrt), efterrätten var någon fluff puff fruktgrej-nånting. Åt bara upp frukten ;)

Efter middagen gick vi på en Drifters-konsert (eller snarare Bill Pinkney's the original Drifters tror jag att de hette), det var verkligen asbra :) och jag blev raggad på (medan jag fick en skiva signerad) av den yngsta killen O.O han sa att jag var bland det vackraste han sett, och att han skulle till en bar senare, och ville att jag skulle komma dit "I just wanna see you.." - Bullshit så klart, men roligt ;D jag förklarade att jag hade pojkvän och då hängde han med bort till Thomas och pratade med honom (som mådde as stackaren).

Jag hängde med de andra till Kasinot en stund, sedan gick jag till rummet för att kolla till Thomas och se hur han mådde, men han var som vanligt inte där han sa att han skulle vara ;) så jag tog en långpromenad däck för däck och passade på att upptäcka båten lite :)

Hittade honom vid hissarna på vårt däck och så började vi röra oss mot Love and Marriage-showen som var svinrolig, som på förra båten :) ett nygift par, ett som varit gifta typ 20 år och ett som varit gifta 54 år tävlade och svarade på frågor om sin partner etc. Skitkul, rolig värd och roliga deltagare.

Sedan gick vi till sjukstugan med Thomas, men den var stängd, så vi nattade oss 01:29.

Dag 8, torsdag, at sea

Vi gick upp vid halv 9, klockan hade inte ringt när den skulle, men tur att vi vaknade i tid - hade bestämt att vi skulle frukosta vid 9 :) Vi gick på en guidad tour i ett av köken klockan 10, guidens engelska var lite sisådär. Väldigt bollywood :)

Sedan lade vi oss för att vila, och vaknade 13:50, ooops ;) när jag vaknade var jag sjuuuukt trött, mosig, tung, död. Vågorna vaggade såå skönt. Man ville bara sova vidare :) var dock tvungen att gå upp, skulle på isshow klockan 15. Vi gick och åt lite på Solarierestaurangen innan. Det var gott och nyttigt.

Vi fick lite brått till showen, men allt var värt det, den var fantastisk! Samma folk som på förra båten, de slängde runt varandra och gjorde saker som är förbjudna i tävlingar för att de är för farliga.. Det säger en del om hur extremt det var :)

Efteråt satte vi oss i en bar och hängde lite, men sket i det och spelade kort istället - Gin Rummy så klart!

Gjorde oss iordning inför formal som denna gången blev i Solarierestaurangen 20:30. Jag åt en jättegod svamprisotto till förrätt och en lite tråkig anka till varmrätt. Alla tjejer frös som fan, det rummet är nog byggt för varma dagar. Den dagen var det väldigt blåsigt och kallt, och vi fick sitta mitt i draget. Servitören kom med bordsdukar till oss som filtar ;D

Sedan försökte vi hänga i champagne bar, men ingen var så festig av sig, så jag och Alexander och senare Peter drog till en bubbelpool med en drink - jätteskönt att värma sig på det sättet!! Jag var trött redan innan och blev ännu tröttare, så jag somnade gott vid 02:10.

Dag 9, fredag, Bahamas

Vi gick upp strax innan 10, tog det lugnt och skönt. Frukost i solarierestaurangen. Jag och Thomas gick runt en del och åt sedan lunch på samma ställe, sedan drog alla utom Thomas ut på stan strax efter 13.

Jag kollade så klart efter nyckelring och piratsaker (det var ju en piratö), och så gick vi på ett bra piratmuseum. Blev väldigt inresserad av att läsa skattkammarön och läsa runt massa på wikipedia - och som vanligt vill jag se dokumentärer :)

Jag köpte piratmynt mm. Hittade tillslut en fjantig nyckelring, ville helst ha en nyckelring som hade med pirater att göra, men icke :/

Vi var tillbaka på båten vid 17, lagom till att gå på filmquiz (svårt!) och sedan casualmiddagen 18. Vid 20 var det ett rocklåtsquiz, jättesvårt, fick bara höra en sekund ur låten, men kul ändå :)

Kl 21 var det en show, om jag trodde skulle vara en musikal men som snarare var som en cirkus, tuff :) folk flög omkring.

Sedan var det packa packa packa som gällde. Vi köpte tre foton från fotografen förresten, de var väldigt mörka, så Thomas gick för att se om vi kunde få nya ljusare foton, men det fick vi inte. Han sa dock att de såg bättre ut i riktigt ljus, så det är väl ok. Dyra ;) vi köpte ett på hela gruppen, ett på bara oss två när vi pussas och ett på oss två när vi precis gått ombord och ser hemska ut - som minne av den hemska resan dit ;)

Jag kollade lite nervöst på vårt expenseskonto på tvn i hytten, och det var som väntat att vi gått över min kredit lite. Så jag förde över pengar lite snabbt eftersom de drar summan från kortet på morgonen och då måste pengarna finnas där.

Lade mig starx efter midnatt.

Dag 10, lördag, Fort Lauderdale, Hilton

Sitter nu, 10:11, i lobbyn på Hilton Fort Lauderdale Marina, där vi skulle ha hamnat om allt gått rätt innan kryssningen :) vi gick upp 7 idag för att packa det sista och frukosta innan vi skulle samlas i "aulan" på båten inför att bli uppropade för att få gå av båten och hämta vårt bagage.

Allt gick förvånansvärt smidigt, men fick inte vänta inomhus bakom kontrollspärrarna när vi gått av båten, så jag och Thomas tog en taxi till hotellet och väntade här ist, det var kallt i skuggan ute.

Nu sitter vi alla samlade här och väntar på att få våra rum, jag ska kolla möjligheter att blogga detta.

Vi fick våra rum vid typ 12, men de hade *trumvirvel* slarvat bort vårt bagage ;) jag gick och köpte nyckelring medan de andra väntade på bagaget som kom tillslut :) lite nervös blev jag att de skulle ha råkat skicka med vårt bagage till båten igen, eftersom det var massa folk på hotellet som skulle till kryssningsfartygen och det skyfflades bagage hit och dit ;)

Vi gick och åt på ett jaktklubbliknande ställe (yacht) där jag såg det typiska överklassparet i tonåren som var och åt med tjejens familj, och pojkvännen uppförde sig väldigt korrekt etc. Kändes som ngt från tv ;) jag åt jääääättegoda revbensspjäll där köttet verkligen ramlade av benen när man rörde vid dem :)

Sedan sooov vi till ljudet av tvn till typ 18, då vi pratade ihop oss om middag. Bokade bord på ett ställe som tydligen skulle ha magdans, vilket vi inte visste när vi bokade. Gick dit (hittade nästan inte) och det var najs med magdansen men inte min pasta, ew.

Gick tillbaka till hotellet och spelade Gin Rummy och lade oss halv 12.

Dag 11, söndag, flygplats och flyg via Newark

Gick upp strax efter 8 och kom ner till frukosten runt halv 9. Den ingick inte så jag funderade på att vänta till flygplatsen, men ångrade mig - vilket visade sig ge oss brått, typiskt ;) taxi till Fort Lauderdale där vi boardade planet hyffsat snabbt. Jag tittade på en av planets filmer, som jag så klart inte hann se klart. Hoppas jag kan se de sista 10 minuterna på nästa plan ;) sitter och väntar på Newark-flygplatsen på att boarda nästa plan som ska lyfta vid 17:35, har ätit sushi och köpt nackkudde till Thomas och är ganska tillfreds :)

Hoppas förresten att den förra planfilmen jag bara såg hälften av finns på nästa plan också. Snygg mening det blev..

Planet lyfte och landade i tid (typ 8:40 svensk tid), iaf nästan :) nu i bilen på väg hem från Köpenhamn. Längtar efter Sushi! Filmen fanns inte, så jag fick kolla på andra filmer och sova ist ;)

Inga kommentarer: