10 mars 2010

Kartor

För att visa var vi var och vilka sträckor allt handlade om har jag nu klippt å klistrat lite ;)


Flyget första dagen, som skulle gå från Köpenhamn till Newark landade som sagt i Boston istället, där vi hittade flyg till Washington D.C..

På denna karta (klicka på den för att se den ordentligt) ser ni Boston, Massachusetts, längst upp till höger.

Newark, New Jersey (ligger alltså inte i staten New York även om staden ligger precis bredvid New York City) ser ni i mitten.

Washington D.C. (som man bör veta inte ligger i staten Washington, som ligger lääängst upp i nordvästra USA, om man bortser från Alaska) ser ni längst ner till vänster på kartan.

D.C. står för "District of Columbia" och är ett eget område som inte ligger i någon stat alls (för att staterna inte skulle bråka om vilken stat som skulle få ha huvudstaden), men ligger mellan Virginia och Maryland.


På denna karta ser ni första delen av vägen vi körde mellan Washington D.C. och Fort Lauderdale, Florida.

Vi började med att följa väg 295 south för att sedan köra resten av vägen längs med väg 95 south.

Ujujujuuuj vad tid det tog :( men jag fick ju som sagt min road trip iaf ;) även om det var natt stor del av tiden, och man knappast hade tid att se annat än motorvägen och bilrumpor.Här ser man inte vägnumret längre, men det är väg 95 längs med hela östra (på kartan är det alltså den högra) sidan av Florida, mot Fort Lauderdale som ni ser strax ovanför Miami nästan längst ner på kartan.
Från Fort Lauderdale utgick sedan båten mot St Thomas som var första stoppet, båten var till sjöss två dagar innan vi kom fram till den ön, som man finner bland "British Virgin Islands" som ligger öster om Puerto Rico.

Dagen efter kom vi till St Martin som ligger där det står "Marigot" öster om St Thomas.


St Thomas.


St Martin.Sedan var det en dag till sjöss igen, innan vi stannade vid Nassau, Bahamas (till höger i mitten av bilden). Därifrån var det raka vägen tillbaka till Fort Lauderdale (längst upp till vänster på bilden), där vi tog ett flyg till Newark (som kom fram!) och sedan vidare till Köpenhamn där vi bilade tillbaka till Varberg!

Hela denna resan har alltså inneburit att jag varit i staterna: Massachusetts, Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida och slutligen New Jersey :)

Jag trodde att Newark låg i staten New York, så jag köpte en New York-nyckelring innan jag såg på kartan att det ligger preciis över gränsen till New Jersey - crap ;D

Inga kommentarer: