12 mars 2010

MORR

Det är inte alltid roligt att ha ett monster hemma.

Sushi väckte mig genom att jama/skrika vid 06:11 imorse. Eftersom jag kände igen bajsnödigljudet och förstod att han bara ville få komma ut och bajsa istället för att göra det inne (normalt sett älskar jag att han vill ut och bajsa) så lät jag honom skrika vidare, ville ju inte heller uppmuntra skriken genom att göra precis som han vill.

Han fortsatte nästan nonstop till 06:30, då han gav upp och började krafsa i sin låda, och gick och lade sig efteråt.

Så jag fick äntligen försöka somna om.

Men så började han igen vid strax efter 08, gaaaah. Denna gång dock matskriken. Att kalla dem skrik är smått överdrivet, men inte mycket ;)

Jag gav upp och gick upp. Ville dock inte låta honom tro att skriken hjälper, så jag smällde lite på dörren för varje skrik, så han slutade efter 2 skrik och jag öppnade dörren och gosade järnet ur honom och började fixa mat till honom, medan han nafsade och bet mig om och om igen - MORR. Jag är inte mat!

Sedan släppte jag ut honom och gick och lade mig igen.

Gick upp vid 09 och ligger nu och jobbar och gosar med honom i soffan ;) men verkligen ingen bra start på dagen för mig idag.

MORR.

Uppfostranstips ang bitandet och skrikandet (och upphoppandet på diskbänken där han VET att han inte får vara) mottages gärna. Så illa som idag är det dock sällan om ens någonsin.

Puss på Sushi, men MORR också ;)

1 kommentar:

branx sa...

Kära Cat!

Tips på att få djuret att inte springa på ställen där det inte får kommer härmed. Du behöver en arg röst och en blomspruta. När djuret gör något det inte får, tex hoppar upp på diskbänken, så säger jag högt och bestämt nej. Och när det inte funkar så kör jag samma metod men förstärker med blomsprutan. Fonkar utmärkt.