11 juli 2010

Mitt anala beteende ;)

Jag vet att jag i många fall kan verka "besserwissrig", eller onödigt noga med att visa att jag har rätt när man haft en diskussion om viss fakta. Det är inte en attraktiv personlighet, men handlar faktiskt sällan om att bevisa att jag är bra eller verka duktig inför folk.

Jag har ett extremt dåligt minne, det vet många som känner mig. Det är något som är väldigt irriterande och jobbigt - och framför allt i diskussioner där jag faktiskt är säker på att jag har rätt, men inte minns var jag hört/sett/läst faktan.

.. det värsta är när folk börjar ta för givet att man inte minns ngt, och säger "det minns ju inte du", eller när de inte lyssnar på vad jag säger för att jag inte är en pålitlig källa för att jag inte kan minnas vissa saker. Det betyder dock inte att jag inte minns ngt. Vissa saker har jag glasklara minnen av, som oftast är helt onödiga, men iaf väääldigt jobbigt när minnena blir fnysta åt pga mitt annars kassa minne.

Hur som helst, då sätter jag igång och söker och letar efter denna fakta, så att jag ska kunna bekräfta för mig själv att jag minns något ibland, och att min hjärna inte är helt värdelös bara för att minnet är dåligt.

.. det är dock bara då "motparten" i diskussionen är minst lika jobbig som jag, som jag faktiskt presenterar funna fakta ;)

.. eller då jag haft fel (jodå, det har hänt, kan bara inte minnas det! ;D), eller båda har rätt eller liknande som gör det värt att ta upp igen :)

Hur som helst, jag ber om ursäkt för att jag verkar besserwissrig, men det handlar iaf inte om att visa sig duktig/bättre - det handlar bara om mitt minne, och intresse och sinne för detaljer som jag ibland får för mig (felaktigt) att folk delar.

.. ännu mer intresset för ord och dess härkomst och olika betydelser i olika regioner och olika tidsepoker - det är få som är tillräckligt intresserade av mina utläggningar för att inte se det som besserwissrande ;) speciellt när jag då bryr mig om att lägga energi på att säga emot någon som är säker på sin sak.. :)

Inte alltid uppskattat.

4 kommentarer:

branx sa...

Oj. Mina förväntningar efter att ha läst topic... kraschade! :) Kram!

BARADDA sa...

Var inte så hård mot dig själv. Alla har lika rätt och lika fel. Allt vi som art tror oss veta brukar efter hand visa sig vara trendartat ändå, så var inte orolig, fakta är inte alltid fakta beroende på subjektivitet.

Det är helt ok att ha fel och det är helt ok att ha rätt.

Du är, jag är. Det är det viktiga. =)

Ps. vad svammlar jag om? /me skyller på semestern.Ds.

Anonym sa...

Nu känner jag dig inte så bra men tänk även på att det kan uppfattas som ganska oförskämt när någon aldrig kommer ihåg något om en annan person. vet inte om det blev så tydligt hoppas ni förstår vad jag menar :) och jag insinuerar INTE nånting, så du behöver inte fundera över det :) bara en tanke

Cat sa...

Till Anonym (synd att du inte ville skriva namn): Förstår precis vad du menar, och önskar att man slapp hamna i sådana situationer. Klart jag vet att det kan uppfattas så, men det förändrar tyvärr inte mitt minnes kapacitet och vet inte riktigt vad jag förväntas göra åt att jag inte minns saker om folk :/