17 oktober 2010

Mordmiddagshelg!

Nu i helgen var jag på Aspenäs herrgård med min gamla bästis Aurora (hette Lina på den tiden). Vi var bästisar när jag var runt 9-11 tror jag vi kom fram till :) sedan dess har vi setts snabbt två gånger, inte mer ;D och hon var den enda som ville hänga med på mordhelgen som jag tjatat om så länge att jag velat ha med någon på! Tur facebook finns, faktiskt, så att jag fick kontakt med henne :)

<-- Aurora

Det började med att vi checkade in och hittade en knycklig lapp på vårt rum med gåtor som skulle leda fram till 4 tvåsiffriga tal. Jättekul och lovande början!


"Tyvärr" var sedan resten av klurandet ganska likt den senaste mordmiddagen jag var på (men ändå bättre), där allt klur bara gick ut på relationsproblem och folks motiv pga den enas älskarinna och den andras investeringar, men det var riktigt kul ändå, och maten var fantastisk!


<-- Lappen i detalj<-- Fin dukning

Det började med mingel, där de 1800-talsklädda skådespelarna var med, och betedde sig som värdpar respektive gäster som vi. Sedan var det middagsdags och skådespelet började!

Skådespelet pågick innan och mellan rätterna (och ibland lite mitt i), mycket underhållande och spännande :)

<-- Förrätt
Alla normala människor fick "Kallrökt lax med picklade rotfrukter och dillnobis samt gryereost", men eftersom jag är med alien så bör jag inte äta kallrökt, så jag fick en ostpajsliknande grej som var fantastisk! Jag dreglar vid tanken :)


<--Varmrätt
"Hjortinnanlår med jordärtskockspuré,confipotatis och rödlöksmarmelad" - mmmmm!

Helt sjukt gott. Jag kunde dock inte äta upp alla mina köttbitar, så jag bytte två mot halva Auroras potatis, jag är ju alltid mer tillbehörsmänniska än "sovel"-människa :)


<-- Vin!
Till förrätten drack vi vitt vin och till varmrätten drack vi rött vin, alkoholfritt så klart ;)
<-- Dessert
"Cremé bruleé smaksatt med fläder" - den var helt sjukt god och krämig. Jag som älskar Flan (Crème Caramel, den dallriga brylépuddingen med sockersås, som egentligen inte ska kallas så men svenskar gör det ändå) brukar oftast ha svårt för Crème Bruleé för att den känns tråkig och torr i jämförelse, men denna var omnomnom :)

Efter efterrätten spelades lösningen upp och vi hade rätt i vår gissning, men vann tyvärr inte (en spökvandring i Gbg), men det gjorde inget, kul ändå :) koderna vi listade ut innan maten var till ett kassaskåp som skulle öppnas, som innehöll mördarens sko och pengar - ooooh, spännande ;)

Vi gick och lade oss direkt efter maten (jag höll på att tuppa av av trötthet, stackars Aurora måste fått tråkigt som inte brukar lägga sig så tidigt (typ 11). Jag sov sämre än jag gjort på länge, har svårt att sova i allmänhet, men att sova i samma rum som ngn man inte brukar sova med, och när man dessutom höjt elementet extremt innan maten för att rummet skulle vara behagligt när man kommer tillbaka - och sedan glömmer sänka det inför natten - så går det jävligt dåligt att sova måste jag säga ;)

Men varje gång jag vaknade på natten höll Alien mig sällskap, han sparkade som en galning :)


På morgonen var vi sena till frukosten pga seg-Cat, så klart, och missade chansen att öppna ett annat kassaskåp :) de hade lagt fram ett papper med fler gåtor, eller snarare frågor (svåra), och någon hade redan öppnat kassaskåpet tyvärr. Men jag tror iofs inte att vi hade klarat det ändå, för det var massa kunskapsfrågor om platsen och annat, som man skulle vara tvungen att googla, så nevermind ;)


Frukosten var awesome iaf, bacon, namnam, frukt, namnam :)

Sammanfattningsvis var helgen awesome, och jättekul att träffa Aurora ordentligt igen!

Blev inte sämre av att jag avslutade med några timmar hos fnåsa! :D (fnord och Åsa)

Meow *prr*

1 kommentar:

branx sa...

du fick ju kramas på mig hos fnåsa oxå! Och snackat skit:)

Kram!