12 mars 2011

Mvc, Doula och tid :)

Var på mvc igår igen, allt normalt som vanligt :) liiite högt blodtryck men absolut ingen fara.

Efteråt träffade vi doula Doris igen, för att känna på det hela lite.

Jag läste för ett tag sedan en amerikansk artikel där en doula nämndes, det är alltså en erfaren och utbildad "födslocoach". Jag blev nyfiken och kollade om sådana fanns i Sverige och isf nära varberg.

På sidan doula.nu hittade jag en Doris i Varberg och mailade henne med några frågor om hur det går till, och vi kom fram till att vi skulle träffas och prata :)

Det var ett intressant möte. Hon skulle alltså finnas till under födseln med stöd, tips, massage och coaching utan att "ta över" eller vara ivägen. Det låter ju bra, men vi vet inte riktigt än om vi vill eller kommer behöva ha henne där - vi får se!

Andra mötet var iaf också bra, gick igenom lite "verktyg" och pratade önskemål etc.

Idag är det beräknat datum :) men som jag nog sagt tusen gånger tror jag att det kommer dröja två veckor till. Det är ganska kort tid :) spännande!

Folk har redan börjat höra av sig och kolla om det händer något. Jag förstår att de är nyfikna, men tror de verkligen inte att JAG av alla människor ser till att berätta för alla i världen att det är på gång när det väl sker? ;)

Jag lär ju twittra, blogga, facebooka, smsa, maila och ringa - så ni kan vara lugna ;)

Kul också när jag ringer familjen, och vissa vänner, de svarar inte längre med "hej" eller liknande - nu är det mer "ja?! JA?! Hur är det?!" ;D de sitter som på nålar - jag verkar vara den enda som är lugn.

Inte heller speciellt lidande, som några verkar tro. Flera mammor säger/skriver "snaaart börjar det ska du se, du behöver inte vänta länge till nu!". Alla är så jättegulliga och omtänksamma, men jag kommer på mig själv med att sitta och undra vad de syftar på ;)

Visst, jag är otymplig, det är trångt i kroppen, svårt att sova, foglossning, halsbränna (börjat nyss, bara när jag ska sova) etc. Men jag har blivit så van vid att gå runt så här så jag tänker inte riktigt på att det finns ett slut med det, och kan med andra ord inte riktigt sukta efter det :)

Men jag fattar nog snart ;)

Det jag längtar efter, utöver det uppenbara (alien), när jag väl tänker på det är att kunna sova mer obehindrat (kroppsligt, tex på mage, kunna andas, etc ;)), kunna promenera, etc. Det ska bli skönt :)

Vi får väl se när det sätter igång!

Inga kommentarer: