20 mars 2012

Planer på lite seriösare inlägg

Jag har planer på att skriva två eller tre lite seriösare inlägg - när jag får tid:

Ett inlägg om denna eviga armhålehårsdiskussionen som aldrig tar slut, där jag förklarar vad jag tycker om det hela och vad jag anser att feminism är etc (jag är feminist och tänker förklara vad det innebär för mig).

Ett inlägg om en liten del av det jag ogillar med USA (eller snarare vissa staters politik), inspirerat av detta inlägg av Soraya som jag antar var inspirerat av detta uttalande om att kvinnor ska behandlas som djur i stort sett.

Jag har redan påbörjat inlägget om kvinnosynen i USA, men oj vad långt det blir, och jag får ju aldrig tid att skriva ordentligt ;D Teo tycker inte att det är roligt när mamma sitter vid datorn.

Jag skriver det på engelska eftersom jag ville svara på vissa av kommentarerna hon fått (det var så det blogginlägget började, som en kort kommentar som blev längre och längre ;)), och kommer att svara med mitt blogginlägg istället för något kort ;D det GICK inte att hålla det kort helt enkelt.

Kanske kommer jag skriva något om detta inlägg jag läste också, som jag kan rekommendera er att läsa oavsett, speciellt vissa jag känner borde läsa det och ta åt sig. Det handlar om något mycket viktigt: omedveten (och medveten) mobbning av (mestadels) kvinnor: Gaslighting. Får väl se om det blir något inlägg om det från mig, jag har ju lust att nämna att jag gillar att det är en person vid namn Ali som har skrivit artikeln.. eftersom vissa främlingsfientliga tror att alla som heter så är kvinnoförtryckare.

Kommentera mer än gärna här vad ni tycker om dessa artiklar och armhålehårsdiskussionerna, så ska jag ta med era åsikter/kommentera dem när jag väl lyckas skriva mina inlägg :)

Tjooo!

Cat

Inga kommentarer: