09 juni 2012

Samsung Galaxy S3

För några dagar sedan fick jag hem min nya telefon Samsung Galaxy S3, och jag är supernöjd.

Detta är ingen professionell recension, eller ens en recension kanske, så sluta läsa här om du förväntar dig intressanta tekniska uttalanden.
Unboxingen var najs ;p

Jag älskar att fippla med en ny pryl *prylgalning*

Det jag visste att jag ville ha i en ny mobil var rejäl hårdvara och framför allt ett tillräckligt stort internminne för att kunna ha alla appar jag ville ha. Min förra telefons (Google Nexus One) internminne var pyttelitet vilket retade gallfeber på mig när den sa ifrån varje gång jag försökte uppdatera en app eller installera en ny, ofta fick jag rensa sms etc för att få plats med nya. Grr.

Självklart ville jag fortsätta med en Android ;)

Jag gillar (eller snarare kräver) att ha friheten att pilla med inställningar - gillar inte begränsningarna i iPrylar. Dömer dock inte de som föredrar iPrylar, lugn ;) jag har en iPod jag använder då och då.

Innan min Nexus hade jag en Samsung Omnia HD - vilken hade FANTASTISK hårdvara (fortfarande sjukt bra, jämfört med dessa nya monster på marknaden). Den hade dock Symbian, som jag då var van vid och föredrog framför allt annat jag kände till. Men program och appar började tryta, så när jag hade chansen att ta över Olles Nexus tackade jag inte nej, då jag redan dreglat lite över fnords Nexus.

Men även om den mobilen var jättebra, så saknade jag en hel del av Omnians hårdvara - som jag nu hade högt på priolistan när jag letade efter en ny mobil. Det känns som att S3-an verkligen levererar :)

Jag använde regelbundet tre prylar till olika saker: Nexusen som mobil, obviously. Omnian som mediaspelare (pga ljudet och displayen som är awesome) och iPoden som facebook-, twitter- och spel-pryl (pga att apparna var bättre, eller funkade bättre i den, alternativt bara fanns till iPrylar).

Så självklart ville jag hitta en mobil som skulle kunna vara alla tre saker. Again, S3-an levererar :) dock är det fortfarande någon app som inte finns till Android som jag har kvar iPoden till (t ex FrågeFeud som jag tycker är roligt ;)).

Det alla säger och som jag var orolig för var att den skulle kännas för stor, klumpig att hålla i en hand och manövrera enkelt. Men det är inga problem, jag vande mig snabbt. Nu känns Nexusen liten och fjantig ;D

Jag har aldrig haft problem med att ha en stor telefon (hallå, Omnian är en tegelsten) och denna är ändå tunn och väldigt lätt. Känns jättebra i handen.

Jag köpte ett fult silikonskydd till den (eftersom den är så ny så det inte har släppt snygga än ;p) för att jag är nojjig över att tappa den, eller att Teo ska få tag på den, och silikonskyddet ger dessutom ett extra bra grepp.

Jag är förvånansvärt nöjd över kameran, hade inte väntat mig att den skulle vara SÅ bra. Nu jämför jag med min förra mobilkamera på Nexusen som funkade fint som mobilkamera, men den var väl lite sisådär.

De två bilderna på boxen och Samsungen är tagna med gamla telefonen (så klart).

Det jag är ute efter i en mobilkamera är att man ska kunna ta bilder fort, som blir tillräckligt bra för att kunna spara och visa upp sedan. Men jag förväntar mig verkligen inget systemkameraresultat.

Kameran är snabb! Hittills tycker jag att den är bra på alla de sätt jag kräver :) och mycket mer.

Här är de första bilderna jag tog, alla är tagna snabbt och hastigt eftersom jag hade fullt upp och inte fick/hann leka med mobilen:

Absolut första bilden. En bild tagen i kolsvart mörker, jag hade ingen aning om vad jag siktade på.

Tidigare mobilkameras blixt (lampa) förstörde bilden, antingen genom att göra allting vitt eller genom att överexponera på andra sätt som irriterade. Så jag är sjukt nöjd.


Samma sak här, kolsvart rum. Ändå blev det ljus och skärpa nog för att kunna läsa vad det står på böckerna.Porträttbild på Teo i bilen.Bild tagen i hög fart genom skitig ruta i bilen.
Bild även den tagen i farten genom skitig ruta i bilen.
And again.

En bild med främre kameran. Tyvärr bra nog att visa hur jag ser ut ;D

En imponerande bra främre kamera, som man annars inte väntar sig mycket från.
Skogsbild. Fina färger.

Actionbild på Teo.

Tagen med "Burst Shot" där man snabbt kan ta flera bilder på raken, och sedan välja ut bästa bilden. Mycket najs.

Inga kommentarer: