02 april 2013

Husvagnstoan och info

Husvagnstoan är plastig :) den och duschen funkar dock finfint även om man måste böja sig lite när man sköljer ur håret, eftersom taket är lite lågt ;)

Jag gillar ACn här också. Igår frös jag lite innan jag lade mig, så jag satte på supervärme en stund för att tina, och idag när jag duschat klart var jag för varm, så då körde jag kallfläkt en stund :) awesome.

Lite info.

Om ni inte fattat det så har jag jättekul!

Jag har även kommit hyfsat till rätta och lärt mig mycket redan. Även om mitt minne är kasst när det gäller ord.

Jag känner att jag klarar mig i tunnelbanan, även när vi råkar gå ner i en som råkar vara HELT utan kartor på engelska ;) och jag vet var jag bor. Det är ju praktiskt.

Jag känner mig extremt trygg, och allt-allt är spännande ;D

Det är ändå en helt annan upplevelse att åka till ett land där man inte kan lita på att engelska räcker, och där man inte ens kan läsa tecknen så att man kan chansa på hur saker uttalas. Man blir lite handikappad :)

Och väldigt smittad. Jag har redan börjat buga automatiskt som tack, jag tecknar V på foton, jag ställer mig till vänster i rulltrappan, jag följer pilar (så att man håller till vänster/höger, beroende på) etc ;)
Ord förresten. Jag kunde redan arrigato (tack) men "tillägget" gozaimasu fastnar inte, så det blir oftast bara arrigato ;)

.. ordet för "ursäkta" är sumimasen, det tar också tid att fastna - och de gånger jag fått användning för det (tex när jag stött emot någon, eller vill förbi) så har jag blivit osäker och sagt excuse me istället ;)

Äsch, det kommer nog.

Förresten, ni har inte missat länkarna i inläggen va? Länkar till Youtube och Dropbox, ni får nog cooy-pastea dock.

Inga kommentarer: