02 april 2013

Lost in translation/Tokyo

Om jag haft "gå vilse i Tokyo ensam på kvällen i mörkret och sedan bli hjälpt av en söt tjej" på min bucketlist hade jag kunnat kryssa av det nu ;)

Efter potato fikade vi ganska länge för att få ihop krafter inför att spela spel i en stor arkadhall! Typiskt japanskt, många satt och spelade fighting-spel eller tävlade i diverse udda rörelsespel.

Vi testade ett spel liknande guitarhero, fast med japanska trummor ;D jättekul.

Sedan ett timing-spel där man skulle nudda ringar i takt till musik. Vi var inte i närheten lika bra som snubben på film. Galet.

https://www.youtube.com/watch?v=_ES6MBwSuYo

På väg hem hoppade jag av ensam på min station för första gången sedan jag kom hit, alltså utan Julles sällskap. Han fortsatte mot sitt (han ska ju så långt). Innan jag gick av bedyrade han att jag skulle ut genom västra utgången..

Jag kände inte igen mig alls när jag kom ut, men tänkte "han sa ju!" och att det väl ser annorlunda ut när man kommer ut från metro istället för jr/järnvägsstationen och tänkte att det väl var metroutgången..

Vi hade pratat om att jag skulle testa en ny väg hem, via 7/11 och eftersom jag såg ett sådant gick jag dit och följde sedan anvisningarna julle gett mig.

Detta resulterade i att jag gick heeelt fel eftersom jag utgick ifrån fel 7/11 ;) en väldig omväg, så jag fick tillslut fråga en tjej om hon kunde visa mig rätt igen. Jag anade ju att jag skulle vara tvungen att ta andra utgången så att jag skulle känna igen mig ;)

Det går inte inte inte att gå efter gatunamn i Tokyo, är du vilse så är du. Bästa chansen är att hitta någon station så att du vet var du är.
Hela omvägen, inklusive testen av nya riktiga hemvägen från rätt utgång, tog väl ungefär en timma ;D

I mörker.

I regn ;D

Grrr.. ;p

Så även om jag bloggat duktigt tidigare idag så att jag skulle lägga mig tidigare så sitter jag ändå här försenad i säng.

Äh, man kan sova när man är död säger man ju ;)

Oj, glömde berätta att vi var iväg på en riktigt traditionell teceremoni idag också! Jag hade till och med en riktig kimono (alla komplicerade lager)! Bilder kommer imorgon.

Inga kommentarer: