22 december 2014

Sömnadsdille


Nu är jag så där härligt insnöad igen!

Jag har blivit helt såld på att sy, efter att en väninna sydde en jättefin pyjamas till Nomi, och alla dessa år av Project Runway.

För flera år sedan väcktes intresset på grund av just Project Runway, men jag kunde inte sy (bra) i trikå med symaskinen jag hade, så jag lade ner eftersom trikå var det som var intressant för mig.

Nu hade jag turen att två väninnor ville låna ut maskiner till mig. En overlock-maskin (som syr trikåsömmar, tex den söm som sytt ihop sidorna i en T-shirt) och en cover-maskin (täcksömsmaskin, som syr trikåsömmar tex dubbelsömmen längst ner på en T-shirt :)).

Ihop med det fick jag även låna en himla massa verktyg och tygsnuttar så att jag kunde sätta igång direkt (TACK Chris!) och jag nöjer mig ju inte med att testa det enklaste först, så jag gav mig in på något svårt.. som nu är klart!

Mitt absolut första sömnadsprojekt är äntligen klart!

Jag skojade inte när jag sa tidigare att jag är total-beginner: Jag har inte sytt alls sedan jag sydde testlappar i syslöjden, innan jag bytte till träslöjd för 20 år sedan! ;D

Första försöket som fick sprättas massor ;)
Dum som jag var fick jag som sagt för mig att jag skulle sy en pyjamas (inte det lättaste) till Nomi (min dotter på 5-månader) - utan mönster ;D det jag hade tillgång till var de små tygresterna, så jag fick kombinera mönster lite knasigt ;D

Och jag fick sprätta en del.. tex öppna innersömmen mellan benen för att lägga in mer tyg då hennes ben inte fick plats ;D jag tog även bort fötterna och gjorde extra långa muddar istället (eftersom benen blev jättekorta när jag tog bort fötterna). Halskantbandet fick jag sprätta och göra om för att jag inte fick ordning på sömmen etc.

Färdig framsida
Men nu är jag så nöjd jag kan bli med detta
Färdig baksida

plagg, och övar vidare med nästa! :)

Lärt mig massor ;D

Inga kommentarer: